Wietkweker moet bijna 60.000 euro betalen

Toegevoegd: 31-08-2015, 15.19 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 33-jarige W. van der H. moet van de rechtbank in Middelburg het geld dat hij met zijn hennepkwekerij heeft verdiend overmaken op de rekening van de staat.

Volgens het OM gaat het om een bedrag van 128.550 euro, de rechtbank kwam uit op een bedrag van 57.428 euro omdat zij oordeelde dat de kweekactiviteiten van Van der V. korter hadden geduurd dan waar de officier van justitie van was uitgegaan.

Na een anonieme tip dat er in de woning van Van der H. vuurwapens zouden zijn volgde er op 18 oktober 2012 een inval in zijn woning. Wapens werden er, afgezien van een oud geweer, niet gevonden. Wel ontdekte de politie een hennepkwekerij met 176 planten en 2.745 gram afval.

Van der H. heeft al aangegeven geen cent te willen betalen.

Zie ook:
- Wietkweker moet staat terugbetalen (21-07-2015)
- Drugswinst moet in staatskas vloeien (30-10-2014)Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (4-9-2015 om 13:51)
Dit is ronduit belachelijk. VERKOOP van wiet is volkomen legaal. Het interesseert de politiek echter niet hoe de wiet in de winkel komt. Men moet dus illegaal kweken en naar de winkel transporteren. Dit werkt de regering zo zelf in de hand. Als je toestaat dat het verkocht mag worden, dan MOET je teelt en transport ook legaliseren. Een andere optie is verkoop ook verbieden maar niet het een wel en het ander niet. Zie het maar als boeren. Je kan niet eisen dat aardappelen verkocht mogen worden maar dat de boer illegaal bezig is als hij het verbouwd of vervoert naar de winkel. Dat is hetzelfde.
janspommerans (3-9-2015 om 11:33)
jongens wat een gezeur van jullie. De man heeft een overtreding begaan en moet betalen. De boete van een hardrijder gaat ook naar de staatskas en daar hoor je niemand over.... Wie z'n billen brandt moet op de blaren zitten.....
Vliss (1-9-2015 om 16:49)
@Wesley. O nee? Waarom dan niet naar een goed doel maar in de staatskas. Slap geouwehoer dat het ze niet om het geld gaat. Dat gaat het dus zeker wel. Dan gaan we nog niet eens beginnen over waarom hennep illegaal is (belachelijk!).
Wesley (1-9-2015 om 12:03)
@Peter, Het is de overheid niet om het geld te doen, maar als straf voor de illegale onderneming en dus het illegaal binnenhalen van geld. Zolang je dit niet inziet kan ik er eigenlijk beter ook niet op reageren
Kees (1-9-2015 om 08:51)
@Peter, gaat er niet om dat je de omzet betaald maar dat je verdiensten in beslag worden genomen zodat misdaad niet loont (wat nog altijd wel het geval is). Dat de wiet kweker niet wil betalen lijkt me normaal maar dan is het gewoon beslag leggen op zijn inboedel en de rest via korten op loon/uitkering tot voldaan is aan het bedrag. Nadeel is dat de kleine kweker de klos is en grote kwekers gewoon alles op naam van een ander hebben staan.
v.beveren (1-9-2015 om 08:16)
laten ze dan dat geld naar een goed doel sturen en niet weer de crimineel spelen ,om via deze mensen de "staatskas"te vullen ten behoeve van hun achterban , de graaicultuur.