Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Dronken man verzet zich hevig bij arrestatie

Toegevoegd: 01-09-2015, 13.00 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Agenten hebben maandagavond aan de Binnenvaartweg een 47-jarige man uit Sluiskil aangehouden. De man had vermoedelijk te veel gedronken. Hij verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie.

De verdachte werd rond 19.30 uur aan de kant gezet. Omdat de agenten vermoedden dat hij gedronken had wilden ze een blaastest bij hem afnemen. Hierop weigerde de verdachte iedere medewerking. Ook wilde hij zijn voertuig niet verlaten. Daarop is de man door de dienders uit het voertuig gehaald, waarop de man hen probeerde te slaan. De agenten konden de hem met moeite aanhouden.

Op het politiebureau werd bij de verdachte een blaastest afgenomen. De verdachte blies 875 ug/l, bijna viermaal de toegestane hoeveelheid. De man is vervolgens met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (2-9-2015 om 10:52)
@Cerebrus, dat proces verbaal is nog maar het begin. Hij zal zich in ieder geval voor de rechter moeten verantwoorden. Ook zal hij een Educatieve Maatregel Alcohol moeten volgen, een meerdaagse cursus die VERPLICHT moet worden gevolgd en die een kleine 1000 Euri kost. Ook is het mogelijk dat de verdachte door het CBR wordt onderzocht in verband met de geschiktheid om een motorvoertuig te besturen. En uit dat onderzoek kàn blijken dat hij ongeschikt is. Dat betekent helemaal niet meer rijden... Zo makkelijk komt hij er dus niet vanaf!
Goesenaar (1-9-2015 om 21:12)
Zo oud en nog niet wijs. Zielig.
AD. (1-9-2015 om 17:45)
Als de wetgeving zou kloppen is dit een eitje. Namelijk auto in beslag nemen en verbeurd verklaren en pas het rijbewijs weer terug na dat hij opnieuw examen heeft gedaan ook al kan dat even duren natuurlijk.maar dan leren ze het wel.
Cerebrus (1-9-2015 om 13:19)
Teveel gedronken, niet meewerken, poging tot mishandeling van politie, en met een proces verbaal weer naar huis. Daar hoef ik denk ik verder niets aan toe te voegen.
Cookie-instellingen beheren