Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Schade groot na brand Haamstede

Toegevoegd: 04-09-2015, 13.27 uur - Update: 05-09-2015, 12.10 uur
Door: Rolf de Feijter

BURGH-HAAMSTEDE - De schade als gevolg van de zeer grote uitslaande brand afgelopen nacht in Burgh-Haamstede is groot. Het pand is volledig verwoest.

De brand werd even voor 04.30 uur ontdekt in een groot leegstaand pand aan de Noordstraat. Gelijk was sprake van een flinke binnenbrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het pand. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand.

Bij de brand in het voormalige warenhuis kwam naast veel rook ook veel vliegvuur vrij. De veiligheidsregio Zeeland adviseerde mensen om hun ramen, deuren en ventilatiekanalen te sluiten. Rond 07.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen kan nog enige tijd in beslag gaan nemen.

De politie laat weten de brand te onderzoeken. Vandaag gebeurt dat middels een buurtonderzoek en morgen zal worden gestart met een technisch onderzoek. Stichting Salvage is opgeroepen om hulp te bieden bij afhandeling van de schade. Enkele naastgelegen panden hebben schade opgelopen als gevolg van de brand. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t Is wat (5-9-2015 om 10:29)
Hoe waarschuwt de politie slapende mensen? Rob, het was een voormalig winkelpand en stond nu leeg. Ietsje minder erg dus. Zal wel door criminelen zijn aangestoken. Ik noem dit bewust geen kwajongensstreek, het is wel wat meer, want voor hetzelfde geld vallen er doden in naastgelegen panden! Sterkte voor de buren die hun pand beschadigd zien...
Erik (5-9-2015 om 08:29)
@Rob, natuurlijk is het vervelend voor de EIGENAAR van het pand en de omwonenden. Gelukkig geen gewonden en de schade zal (waarschijnlijk) wel door de verzekering worden gedekt... Snap alleen niet helemaal wat je bedoelt met "sterkte"voor de medewerkers, welke medewerkers.... De winkel stond al tijden leeg en op de nominatie om gesloopt te worden ? In ieder geval, het was een leeg pand...
Dave (4-9-2015 om 22:21)
Beste Rob, Zoals er in het artikel staat, voormalig warenhuis. Dit staat al aanzienlijke tijd leeg. Medewerkers zullen er niet meer zijn ;)
Ger (4-9-2015 om 22:11)
Rob, dit pand staat al sinds 2013 leeg en was sterk verpauperd. Maar nu je dit zo ziet : misschien idee om leuk gezellig plein van te maken met kleine kioskjes en terrasjes.......prachtig en gezellig groen omlijst. Zie het al voor me hoor! En misschien makkelijker te verhuren in toeristendorp
Rob van der Klugt (4-9-2015 om 18:29)
Dramatisch. Zo heb je, na jarenlang opbouwwerk, een prachtige winkel. En zo heb je niets meer. Sterkte voor eigenaar en medewerkers!
Cookie-instellingen beheren