Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 62 km

Dronken vrouw rijdt sloot in

Toegevoegd: 06-09-2015, 11.38 uur
Door: Rolf de Feijter

KRUININGEN - Een 27-jarige inwoonster van Hansweert belandde afgelopen nacht met haar auto in de sloot. Ze bleek onder invloed van alcohol.

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 03.35 uur op de Zandweg. Gewaarschuwde agenten konden de vrouw vrij snel uit haar auto bevrijden. Bij een alcoholtest bleek dat zij teveel had gedronken. Haar medische zorg had echter prioriteit, dus ze ging eerst naar het ziekenhuis. Daarna mocht ze nog mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag bedroeg 440 ug/l, dat is twee keer de maximaal toegestane waarde.

Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en ze wordt aangemeld voor een lichte Educatieve Maatregel Alcohol. De maatregel is een verplichte cursus over de risico's van alcoholgebruik in het verkeer. Het doel van deze cursus is herhaling van alcoholgebruik in het verkeer te voorkomen. Zo'n cursus is niet vrijblijvend: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
albert (6-9-2015 om 18:55)
Als ze niet eerst naar het ziekenhuis was geweest was de uitslag ademanalyse wellicht nog hoger.
willem78 (6-9-2015 om 13:06)
prima. beter haar auto total loss of zwaar beschadigd dan een persoon. met een dronken kop is ze op de juiste plaats terecht gekomen. hoed af, voor haar.
Michelle (6-9-2015 om 13:02)
Met recht een lichte educatieve maatregel. Meteen afnemen dat rijbewijs zou beter zijn!
Jan (6-9-2015 om 12:49)
Wie te veel zuipt moet ook dan maar op de blaren zitten ,gewoon alle kosten in rekening brengen voor alle hulp diensten,en de eerste beste keer dat er een ongeluk gebeurd waar drank bij is bewezen ff hun er bij halen en ook de praktijk laten zien hoe het daadwerkelijk is punt uit. En ook s´nachts van hun nest af halen want wij moeten dat ook om hun te helpen en geen excuus zodat het de rest van hun leven op het netvlies staat getekend . Voor mijn zijn het moordenaars met 4 wielen
Arie Bombarie (6-9-2015 om 12:12)
Zo goedzo die heeft haar straf al gehad dus.. Gelukkig geen mensen dood gereden ! Maar verzekering vergoed dit echt niet hoor als die horen er drank in spel was.. En CBR gaat ook nog vette sanctie erop gooien dus die heeft heel heel veel spijt strax ... Maar hoe zit het met die mensen die blowend en met andere drugs achter stuur zaten ? Die zijn niet gecontroleerd hey die mogen nog steeds door omdat daar geen controle-apparaat voor is.. Schaam jullie justitie !
Cookie-instellingen beheren