Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Man licht gewond bij poging overval Veere

Toegevoegd: 07-09-2015, 15.56 uur
Door: Rolf de Feijter

VEERE - Drie mannen hebben zondagavond geprobeerd om een woning aan de Kapellestraat in Veere te overvallen. De mannen mishandelden daarbij de bewoner met een stroomstootwapen. Uiteindelijk gingen ze er zonder buit vandoor.

Kort voor 22.30 uur zag de 74-jarige bewoner zijn buitenverlichting aanspringen. Toen hij polshoogte ging nemen aan de zijkant van zijn woning kwam er een man met een bivakmuts op hem afgerend. De man probeerde de bewoner beet te pakken en er ontstond een worsteling.

Twee handlangers van de dader kwamen hem te hulp. Daarbij gebruikten ze mogelijk een stroomstootwapen op het slachtoffer. De hond van de dochter van het slachtoffer kwam op zijn hulpgeroep af en vervolgens zetten de daders het op een lopen zonder buit en zonder de woning te kunnen betreden. De  bewoner raakte door de worsteling licht gewond.

Van de daders is een signalement bekend. Dader 1, de man die in worsteling raakte met het slachtoffer droeg een zwarte bivakmuts, was ongeveer 1.68 meter lang, lichtgetint en slank postuur. Dader 2 en 3 droegen allebei een bivakmuts en hadden vermoedelijk ook een slank postuur.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Mensen die voor of kort na 22.30 uur in de Kapellestraat of omgeving iets verdachts hebben gezien kunnen contact opnemen via 0900-8844. Anoniem kan dit via 0800-7000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anuska (8-9-2015 om 09:44)
Wat een lef zeg, bij een man van 74. Als ze gepakt worden zelf maar even martelen met een stroomstootwapen, gelukkig kwam de hond net op tijd om erger te voorkomen.
Erik (8-9-2015 om 06:38)
Allereerst, sterkte voor het slachtoffer.... Ik heb er alle hoop in dat de daders gepakt worden dankzij het "signalement". Tuurlijk, "licht getint" de helft van Nederland is licht getint, ze hadden een bivakmuts op, ja hoor, duidelijk want een bivakmuts zet je alleen "af " als je onder de douche gaat..... De daders waren "vermoedelijk" slank..., ook zo'n duidelijk detail, het merendeel van de bevolking is "slank" Nee, ik hoop dat de recherche nog wat meer sporen heeft, opsporen op basis van het signalement gaat het niet worden vrees ik.... :-(
jose (7-9-2015 om 22:41)
Michelle, je gaat toch niet zeggen dat het die meneer zijn eigen schuld is omdat hij is gaan kijken wat er aan de hand was?
Ruiter (7-9-2015 om 21:05)
Helaas , hoe erg ik dit vind , het is onze toekomst !
Michelle (7-9-2015 om 21:01)
Triest voor de man. Maar je moet op dat tijdstip niet naar buiten gaan. Deuren dicht en wanneer ze aanbellen eerst door het raam kijken wie er voor de deur staat. Hopen dat die gasten gepakt gaan worden!
Jose (7-9-2015 om 18:56)
Hoe ver kan je afglijden om wie dan ook te overvallen. Bah ik word hier kotsmisselijk van. Helden.Hoop dat deze meneer weer een beetje bekomen is van de schrik, maar ik ben bang dat het hem nog lang achtervolgt.
Cookie-instellingen beheren