Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote uitslaande brand Biggekerke

Toegevoegd: 13-09-2015, 21.22 uur - Update: 13-09-2015, 23.51 uur
Door: Roland de Jong

BIGGEKERKE - In een voormalig partycentrum aan de Kaasboerweg in Biggekerke op Walcheren is zondagavond een zeer grote brand uitgebroken.

De eerste melding kwam rond 20.50 uur binnen. Aanvankelijk werd doorgegeven dat er sprake was van een buitenbrand en werd de brandweer zelfs zonder spoed ter plekke gestuurd. Al snel bleek echter dat de brand veel groter van omvang was en bovendien binnen in het gebouw woedde.
 
Binnen een kwartier na de eerste melding werd al het sein "grote brand" gegeven. Rond 21.20 uur werd dit gevolgd door het nader bericht "zeer grote brand". Ook werd er toen GRIP 1 afgekondigd. Bij GRIP 1 is er coördinatie nodig tussen de verschillende hulpdiensten. Inmiddels bestrijden zeker vier blusvoertuigen en een waterwagen de brand. Er staat een ambulance stand-by.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er sprake van forse rookontwikkeling die via de Rondweg Biggekerke naar Dishoek trekt. De politie zal daarom de Rondweg Biggekerke afzetten. Omwonenden krijgne het advies ramen en deuren waar nodig te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (14-9-2015 om 10:03)
Opgeruimd staat netjes, zag er toch al niet meer uit. En uh Vlissinger, denk je nu werkelijk dat die puinzooi verzekerd was? Het was al sloop waardig en nu is het helemaal met de grond gelijk gemaakt. Dus Gemeente Veere, ik feliciteer u met het verlies. Doe er wat moois mee.
Renze van Zanen (14-9-2015 om 07:39)
Ik kan me nog goed de bijbehorende speeltuin herinneren waar ik als klein ventje altijd kwam. Heerste in de zomermaanden altijd een gezellige sfeer.
Vlissinger (13-9-2015 om 22:52)
het 3e pand dat "spontaan" in brand vliegt :p Wat denkt men, als de 1 verzekeringsgeld kan krijgen, dan kan ik het ook? jammer hoor.
kees (13-9-2015 om 22:30)
Wat een toeval weer, het gebouw is blijkbaar onverkoopbaar want staat al jaren te verkrotten. vast asbest aanwezig dus duur om gebouw te saneren. De uitkomst zal wel brandstichting zijn en de gemeenschap kan voor de kosten opdraaien maar de eigenaar heeft dan wel een mooi schoon stukje grond waar zoder meer gebouwd mag worden. ben benieuwd wie de eigenaar is van dit spul al heb ik een vaag vermoeden.
An (13-9-2015 om 22:26)
Allemaal asbest dit pand!
Zeeuw (13-9-2015 om 21:44)
Dat komt de gemeente Veere wel heel goed uit. Is al jaren een doorn int oog dat vervallen complex
Cookie-instellingen beheren