www.hvzeeland.nl

Zeer grote uitslaande brand Biggekerke

Toegevoegd: 13-09-2015, 21.22 uur - Update: 13-09-2015, 23.51 uur

Zeer grote uitslaande brand Biggekerke
Door: Roland de Jong

BIGGEKERKE - In een voormalig partycentrum aan de Kaasboerweg in Biggekerke op Walcheren is zondagavond een zeer grote brand uitgebroken.

De eerste melding kwam rond 20.50 uur binnen. Aanvankelijk werd doorgegeven dat er sprake was van een buitenbrand en werd de brandweer zelfs zonder spoed ter plekke gestuurd. Al snel bleek echter dat de brand veel groter van omvang was en bovendien binnen in het gebouw woedde.
 
Binnen een kwartier na de eerste melding werd al het sein "grote brand" gegeven. Rond 21.20 uur werd dit gevolgd door het nader bericht "zeer grote brand". Ook werd er toen GRIP 1 afgekondigd. Bij GRIP 1 is er coördinatie nodig tussen de verschillende hulpdiensten. Inmiddels bestrijden zeker vier blusvoertuigen en een waterwagen de brand. Er staat een ambulance stand-by.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er sprake van forse rookontwikkeling die via de Rondweg Biggekerke naar Dishoek trekt. De politie zal daarom de Rondweg Biggekerke afzetten. Omwonenden krijgne het advies ramen en deuren waar nodig te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.