Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand Biggekerke vermoedelijk aangestoken

Toegevoegd: 14-09-2015, 13.21 uur
Door: Rolf de Feijter

BIGGEKERKE - De brand in de voormalige partygelegenheid De Kaasboer aan de Kaasboerweg is vermoedelijk aangestoken. Dat meldt de politie.

De eerste melding kwam rond 20.50 uur binnen. Aanvankelijk werd doorgegeven dat er sprake was van een buitenbrand en werd de brandweer zelfs zonder spoed ter plekke gestuurd. Al snel bleek echter dat de brand veel groter van omvang was en bovendien binnen in het gebouw woedde.
 
Binnen een kwartier na de eerste melding werd al het sein "grote brand" gegeven. Rond 21.20 uur werd dit gevolgd door het nader bericht "zeer grote brand". Ook werd er toen GRIP 1 afgekondigd. Bij GRIP 1 is er coördinatie nodig tussen de verschillende hulpdiensten. Inmiddels bestrijden zeker vier blusvoertuigen en een waterwagen de brand. Er staat een ambulance stand-by.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was er sprake van forse rookontwikkeling die via de Rondweg Biggekerke naar Dishoek trok. De politie heeft daarom de Rondweg Biggekerke afgezet. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren waar nodig te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.

De brandweer verrichtte metingen in verband met mogelijke verspreiding van asbest. Het gebied  waar mogelijk asbest is neergekomen, bleek zeer klein en ligt ingeklemd tussen de rondweg Biggekerke en de Zoutelandseweg. Deze omgeving is afgezet. Rond 02.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. 

De politie vermoedt dat de brand in het gebouw is aangestoken en stelt een onderzoek in. Mensen die meer informatie hebben kunnen dit doorgeven via 0900-8844. Anoniem kan dit op 0800-7000. Inwoners van de gemeente Veere kunnen bij vragen contact leggen met de gemeente via het telefoonnummer 0118-555444.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (16-9-2015 om 09:56)
Ik had dit wel verwacht hoor. Je leest niks anders. Vroeger badhotel.( Domburg ) een hotel in ( koudekerke ) Een hout keet in Vlissingen. Al die panden stonden leeg.Ik praat het niet goed maar gemeentes jullie vragen er om. Sloop die panden!!!.
Wee (14-9-2015 om 21:28)
Het is een schone opruiming. Panden die zeer lang leeg staan of een veiligheidsrisico vormen zouden gemakkelijker moeten worden onteigend en of worden gesloopt. De omgeving is er bij gebaat.
Ruiter (14-9-2015 om 20:23)
Waarom proberen te blussen , lekker gecontroleerd uit laten branden ! En een watergordijn aanleggen om de asbestdeeltjes af te vangen . Scheelt een hoop in de kosten !
Rene (14-9-2015 om 19:28)
Niet echt een verrassing, panden die niet meer worden gebruikt en waar ze geen raad meer weten staan ineens in brand. Zie ook de brand in Vlissingen bij het station. Dat pand was ook een sta in de weg. Toch een mooie manier om er vanaf te komen.
W. Kruit (14-9-2015 om 19:17)
In de brand, uit de brand?
Cookie-instellingen beheren