Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ruim 5000 boetes in Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 16-09-2015, 10.49 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Ruim 5000 mensen hebben in de afgelopen vier maanden een boete gekregen omdat zij te hard door de Westerscheldetunnel reden. Dat meldt het ministerie van veiligheid en justitie.


De trajectcontrole in de tunnel was lange tijd uitgeschakeld maar sinds 6 mei dit jaar is deze weer actief. In de Westerscheldetunnel geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Om precies te zijn reden 5.018 bestuurders harder dan 100 kilometer per uur. Zij ontvingen een bekeuring op de deurmat.

De controles startten in augustus 2005. Het controlesysteem was echter sterk verouderd en daarom werd besloten om het systeem begin 2014 uit te zetten.. Vanaf eind 2014 werd enkele maanden getest met een nieuw systeem. Sinds begin mei dit jaar is dit nieuwe systeem dus weer actief.

De trajectcontrole is niet de verantwoordelijkheid van de N.V. Westerscheldetunnel, maar van het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV). Een trajectcontrolesysteem berekent per voertuig de gemiddeld gereden snelheid over een bepaalde afstand. Camera’s registreren bij het inrijden van de tunnel het kenteken, het type voertuig en het tijdstip waarop het voertuig passeert. Dit gebeurt bij het uitrijden van de tunnel opnieuw en zo wordt berekend of er te hard gereden is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (18-9-2015 om 17:26)
@lion Goed gezegd! Die tunnel is een gevaarlijk zwart gat, ik ben blij dat 5000 mensen te hard gingen in plaats van dat er 5000 mensen een ongeluk kregen!
lion (16-9-2015 om 22:42)
Kunnen ze dit geld gebruiken om die tunnel wat lichter te maken,een groot black hol is het
westerling (16-9-2015 om 20:32)
ik snap die discussie nooit die altijd over de hoogtes van boetes gaat. Het grootste deel heb je toch zelf in de hand? je zet zelf je voet op het gaspedaal volgens mij hoor. liever dat ze hoge boetes innen dan voor iedereen de belasting omhoog. of ik moet betalen heb ik in elk geval zelf in de hand. niet de overheid, die bepalen wel de hoogte maar ik bepaal zelf of ik een boete krijg toch?
marc (16-9-2015 om 20:30)
Dat in de tunnel 100 km/u geld vind ik tot daar aan toe. Maar de weg naar de tunnel 4 baans kan wel 120 worden. Of gaan ze daar straks ook de trajectcontrole starten. En ja, het is bekend, de meeste snelheids overtredingen zijn voor 3 km te hard.
Cerebrus (16-9-2015 om 20:25)
Ik rij bijna elke dag door die tunnel en heb nooit moeite om m'n snelheid in de gaten te houden. Vrijwel iedereen rijdt netjes 100 in de tunnel dus als je zelf ineens iedereen voorbij zoeft kun je wel nagaan dat er iets aan de hand is. Af en toe op je teller kijken, nou nou wat een moeite.
Tom (16-9-2015 om 18:09)
Wat een onzin Matthijs, gewoon je cruisecontrol op 105 km/u en er is niets aan de hand! Cruisecontrol is een perfect middel om je aan de snelheid te houden. Ik heb zelden boetes voor snelheid!
Cookie-instellingen beheren