Grote rampenoefening in Vlaketunnel

Toegevoegd: 16-09-2015, 23.23 uur - Update: 16-09-2015, 23.55 uur

Door: Rolf de Feijter

KRUININGEN - Tientallen hulpverleners hebben woensdagavond deelgenomen aan een grote rampenoefening in de Vlaketunnel.

In de tunnel was op de zuidbaan (rijrichting Bergen op Zoom) een groot ongeluk nagebootst. Aan de zijde van 's-Gravenpolder waren twee voertuigen en een vrachtwagen betrokken met daarin beknelde slachtoffers. In het midden van de tunnel woedde een autobrand en aan het einde waren ook twee auto's tegen elkaar gebotst. Ook hier was er sprake van slachtoffers.

De calamiteitenoefening werd georganiseerd door Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Zeeland. Het ging om een verplichte oefening om de procedures en samenwerking bij rampenbestrijding te testen. Aan de oefening deden naast Rijkswaterstaat ook de brandweer, de politie en de ambulancedienst mee.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (18-9-2015 om 17:28)
Hier moeten wij weer eens voor betalen! Dit is nutteloos, dit is totale geldverspilling.
Brandweerman (17-9-2015 om 22:12)
Waarom is de oefening op 16 september gehouden? De dag waarop een jaar geleden op de A-58 alles stil stond in de mist. De auto's, de tijd, het leven en de korstondigheid van ons bestaan. Was dit ├ęcht niet op een andere datum mogelijk? VRZ bedankt! Weer een misser...
R (17-9-2015 om 18:08)
Best nuttig , maar oplossingen om het verkeer door te laten door bv 1 tunnelbuis open te zetten in 2 richtingen is nog steeds niet mogelijk ?
van P (17-9-2015 om 12:37)
Welk 1 nutteloze geldverspilling.. Als er ramp of oorlog is en tunnel kapot en brug en de ander tunnel zit zeeland gewoon helemaal op slot en als ratten in de val !!!!! Je hoeft niet te oefenen voor iets wat geen zin heeft, zorg er gas detectors gemaakt worden zodat je direct kan zien of je met water of schuim of niet moet blussen daar heb je veel meer aan