www.hvzeeland.nl

Brandweerpost Zuiddorpe sluit 1 oktober

Toegevoegd: 17-09-2015, 09.27 uur

Brandweerpost Zuiddorpe sluit 1 oktober
Door: Roland de Jong

ZUIDDORPE - De brandweerpost van Zuiddorpe sluit definitief haar deuren op 1 oktober. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland bekend gemaakt.

De sluiting komt voort uit het project Maatwerk in brandweerzorg. Dat project moet zorgen voor een "stabiele, betrouwbare en toekomstbestendige brandweerzorg in Zeeland". In de praktijk komt het er op neer dat alle brandweerposten goed in kaart zijn gebracht en is onderzocht of het verplaatsen of sluiten van kazernes op termijn efficiënter en goedkoper kan zijn.

Op 1 oktober zullen de vrijwilligers van de Zeeuws-Vlaamse post voor het laatst oefenen. Op zaterdag 26 september zullen ze nog een brandweermiddag organiseren voor de inwoners van Zuiddorpe en Overslag en voor de Zeeuws-Vlaamse brandweercollega’s.

In Zuiddorpe was veel verzet tegen de sluiting. Dit voorjaar werd nog een petitie ingediend voor het behoud van de brandweerpost. Er werden zeker vierhonderd hantekeningen opgehaald. In Zuiddorpe waren bovendien voldoende vrijwilligers maar toch heeft de Veiligheidsregio Zeeland besloten de post op te doeken.

"Na de sluiting van de post in Zuiddorpe wordt de basisbrandweerzorg in het gebied overgenomen door de vrijwilligers van de omringende posten. Dat zijn Axel, Westdorpe en Koewacht. Deze posten kunnen binnen de wettelijke norm ter plaatse zijn in de kern van Zuiddorpe", zo laat de Veiligheidsregio Zeeland weten.