Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 46 km

Roeivlet ondersteboven bij Hoofdplaat

Toegevoegd: 17-09-2015, 11.17 uur
De KNRM ter plaatse bij de vlet. De KNRM ter plaatse bij de vlet.
De KNRM ter plaatse bij de vlet.
© Foto: KNRM Breskens
Door: KNRM Breskens

BRESKENS - Reddingboot Zeemanshoop is woensdagochtend uitgevaren voor een omgeslagen boot. Eenmaal ter plaatse bleken er gelukkig geen personen bij betrokken en is de boot door een berger meegenomen naar Terneuzen.


Binnenvaartschip Thuredregt was woensdagochtend opvarend in het Vaarwater langs Hoofdplaat toen het ineens een roeivlet ondersteboven zag drijven. De schipper meldde dit bij de verkeerscentrale, welke gelijk via de Kustwacht de reddingboot liet alarmeren.

Met de grootste spoed voer reddingboot Zeemanshoop uit, omdat op dat moment niet duidelijk was of er personen bij betrokken waren. Eenmaal ter plaatse bleek de het roeivlet inmiddels is aangespoeld tegen de zandplaat.

Al snel werd duidelijk dat het een bijboot van een binnenvaartschip betrof en dat de kans klein was dat er personen bij betrokken waren. De reddingboot zette opstappers op de plaat, welke het roeivlet konden keren en leeghozen.

Met de eveneens aanwezige Multraship Rescue 2 werd afgesproken dat zij het roeivlet zouden meenemen naar Terneuzen. Nadat alle instanties hiervan op de hoogte waren gebracht ging de reddingboot retour naar Breskens.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (18-9-2015 om 17:36)
@wim U heeft helemaal gelijk, ik zou me dood schrikken als ik zo'n boot ondersteboven zag drijven.
wim (18-9-2015 om 07:02)
Als zon boot het schip verliest moet toch gezien worden ondanks dat de meeste vast gebonden zijn maar is wel om ongerust te worden als je zoiets ziet.