Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man bedreigt agent met koevoet

Toegevoegd: 18-09-2015, 11.18 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Een alerte politieagent wilde afgelopen nacht de bestuurder van een bestelbus aan de Kennedylaan in Terneuzen controleren. Hij had de man zien rijden en dacht dat de man mogelijk onwel was of onder invloed van alcohol. De diender moest zijn bezorgdheid bekopen met dreigende taal van de verdachte. De man zwaaide daarbij ook nog met een koevoet om zich heen. De 43-jarige man uit Sluiskil kon na een korte achtervolging worden aangehouden.


De agent, die in burger gekleed was, sprak de man rond 0.50 uur aan op het terrein van het tankstation aan de Kennedylaan. Daarbij maakte hij zich kenbaar als agent. De automobilist was daar blijkbaar niet van gediend. Ook een omstander begon dreigende taal tegen de diender uit te slaan. Daarop wilde de agent het tweetal aanhouden. De verdachte bestuurder bedreigde vervolgens de agent met een koevoet. De politieman trok daarop zijn wapen. De twee mannen gingen er vervolgens in hun beide auto's vandoor. De agent ging achter de man in de bestelwagen aan en alarmeerde zijn collega's.

De verdachte zette zijn voertuig op een parkeerplaats aan de Binnenvaartweg stil en ging er te voet vandoor. Hij verdween daarbij uit het zicht. Toen de politie rond 2.00 uur op het punt stond de auto weg te slepen kwam de verdachte aanlopen. Daarop is de man aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest. Het breekijzer van de verdachte is in beslag genomen. Hij is vastgezet voor verder onderzoek. Naar de tweede verdachte wordt nog onderzoek gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pinda (18-9-2015 om 22:25)
Wat een oordelen weer gelijk op dit gebeuren! Denk ook eens aan de familie van de personen die dit ook allemaal lezen.
De Zeeuw (18-9-2015 om 19:28)
Agent trekt zijn wapen en schiet niet ! Daar snap ik nou niets van!
Jan (18-9-2015 om 18:16)
Wel gezopen of niet deze gasten ff gewoon goed aanpakken ,ik zelf had de hondenbrigade er bij gehaald want daar hebben tenslotte honden voor dan leren deze grappen makers het heeeeel gauw af ,dan als honden geleider ff omdraaien en een peuk op steken
Bevelander (18-9-2015 om 17:55)
Als agent in burger twee (!) luidruchtige en agressieve mannen willen aanhouden. Dat dat fout ging kon je totaal niet zien aankomen!
Franky (18-9-2015 om 15:47)
@ Wee, Volgens het artikel toch wel. 1. Verbale bedreiging door twee personen. Al staat er niet wat exact de bedreiging waren, maar blijkbaar voor de diender voldoende om tot aanhouding over te gaan. 2. Bedreiging door te zwaaien met een koevoet, lees "aanwenden van geweld." Zodanig bedreigend dat de diender zijn dienstwapen trekt. 3. Een achtervolging gaat vaak niet langzaam en gepaard met strafbare gedragingen/overtredingen. (mogelijk van toepassing) 4. Koevoet bij je dragen in de nachtelijke uren, is inbrekersgereedschap, dus APV. 5. Niet meewerken aan een 1e ademtest. 6. Blijkbaar ook niet meewerken aan uiteindelijke ademtest cq. rijden onder invloed artikel 8 Wvw. @Wee, het valt best mee. ;-)
Wee (18-9-2015 om 15:30)
Er is nix gebeurd dus laten ze de zaak niet opblazen.
Cookie-instellingen beheren