Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
97 files van totaal 383 km

Overval Goes in Opsporing Verzocht

Toegevoegd: 21-09-2015, 14.24 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Het TV programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan een woningoverval op dinsdagmorgen vroeg 28 juli aan de Pinksterbloemstraat. Tijdens de uitzending worden camerabeelden getoond.


In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juli overvielen twee mannen een 42-jarige man uit Goes. Dat gebeurt tussen 00.45 en 01.00 uur in zijn huis aan de Pinksterbloemstraat. De bewoner wordt ernstig mishandeld. Eén van de daders probeerde een klein uur later in Middelburg geld op te nemen met de gestolen bankpas van het slachtoffer, maar omdat hij niet de juiste pincode had, slaagde hij daar niet in.

Tijdens de overval waren de daders op zoek naar geld en een kluis. Eén van hen doorzocht de bovenverdieping. De ander had tyrips bij zich, waarmee hij de handen en voeten van het slachtoffer stevig vastbond. Het slachtoffer beet één van de daders in zijn vinger. Terwijl zij de woning doorzochten, slaagde de bewoner er in om zijn huis via de achterdeur te ontvluchten. Hij rende naar de buren. 

Rond 01.00 uur zag een buurtbewoner een blauwe bestelauto door de Pinksterbloemstraat rijden. Waarschijnlijk was dat een Volkswagen Caddy met daarin de daders. De bestuurder keerde aan het einde van deze straat en reed toen terug richting het fietspad aan het andere einde van de straat, waar deze via het fietspad naar de doorgaande weg reed. 

De daders reden naar Middelburg en rond 01.45 uur probeerde één van hen tevergeefs te pinnen bij een geldautomaat van de ABN Amro aan de Markt. Na deze poging probeerde hij het wederom tevergeefs bij de Rabobank aan de Lange Geere. Deze man had een grote moedervlek op zijn rechter arm. 

Rond 20 juli stond aan het begin van de avond in de Pinksterbloemstraat een man op de uitkijk. Een getuige kreeg een naar gevoel bij die man die zijn ogen constant gericht had op het huis van het latere slachtoffer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren