Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Truckers arriveren dronken bij bedrijf

Toegevoegd: 22-09-2015, 15.28 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft van twee vrachtwagenchauffeurs het rijbewijs ingenomen omdat zij dronken achter het stuur zaten.


Rond 07.15 uur meldde een Belgische chauffeur zich bij de poort van een overslagbedrijf in Terneuzen. Beveiligers van het bedrijf constateerden dat de man dronken was en de man werd daarom aan de politie overgedragen. De politie voerde vervolgens een officiële ademanalyse uit. De man blies 630 U/gl. Dit was reden om het rijbewijs van de man in te vorderen.

Na het opmaken van een proces-verbaal kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. Een andere chauffeur van het bedrijf kwam de vrachtauto ophalen. De verdachte zelf werd opgehaald door zijn vrouw.

Om 10.30 uur was het opnieuw raak. Dit keer ging het om een Roemeense vrachtwagenchauffeur. Deze blies 860 Ug/l. Ook hij mocht geen meter verder rijden en moest zijn rijbewijs inleveren. De truck werd opgehaald door het Roemeense moederbedrijf. Zijn oplegger werd opgehaald door de Belgische opdrachtgever.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
roosje (23-9-2015 om 09:14)
Aan ron en AH van M. Ben het helemaal met jullie beide eens, mijn partner is ook een gezonde hard werkende chauffeur. Kan het ook niet uitstaan dat door deze stommiteiten, alle chauffeurs in een kwaad daglicht worden gezet.
wim (23-9-2015 om 07:23)
Zeer goed van overslag bedrijf om dat onmiddellijk door te geven waardoor de rijbewijzen werden ingenomen,hoe is het mogelijk om zoveel alcohol binnen te krijgen als chauffeur gevolg gelukkig rijbewijzen in nemen en nooit meer teruggeven zulke mensen kunnen der verantwoordelijkheid niet aan als chauffeur,
Nelis Jan (23-9-2015 om 05:05)
Vriendelijk dank aan de mensen van het overslagbedrijf. Zij hebben hun verantwoordelijkheid genomen. En zo hoort het ook! Denk eens even in wat er kan gebeuren als je dronken met zo'n 35 ton achter je de weg op gaat.
steve (22-9-2015 om 23:09)
Ik sluit mij volledig aan bij de reactie AH van M
Peter (22-9-2015 om 21:48)
Is het kwartje nu gevallen bij de politie? Dit is schering en inslag en niemand doet wat. Laatst eentje in de Westerscheldetunnel slingerend er doorheen met de vrachtwagen en ik er voorzichtig op afstand achter blijven rijden en de politie bellen. Ze moeten nog steeds komen. Het was zo extreem moeilijk om die tunnel af te sluiten voor die gladiool.
ron (22-9-2015 om 20:08)
Zie hier..dit gajes pikt onze banen af,en maken de wegen in Europa onveilig. Al die witte kentekenplaten op de parkings en ze schijten en zeiken maar raak. En de super opgeleide nederlandse chauffeur is er de dupe van. wanneer stopt dit eens ? Pjotter en al die andere badslippers gewoon aanpakken die handel
Cookie-instellingen beheren