Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Pas op: weer regelmatig slik op de weg

Toegevoegd: 24-09-2015, 09.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Landbouwers zijn weer volop bezig met het rooien van landbouwproducten. Het Waterschap Scheldestromen waarschuwt daarom weer voor het gevaar van slik op de weg.


“Slik dat tijdens het rooien op de weg blijft liggen, kan met name in combinatie met nat weer voor gevaarlijke situaties zorgen. Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Regen en mist kunnen dan verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker de snelheid aanpast aan de omstandigheden. In het buitengebied hebben we te maken met veel landbouw en slik op de weg is nooit 100% te voorkomen. Daarom is het belangrijk om altijd rustig te rijden”, zo legt een woordvoerder van het waterschap uit.

Om te voorkomen dat ongelukken plaatsvinden, hebben wegbeheerders in samenspraak met belangenorganisaties spelregels voor agrariërs opgesteld. Agrariërs moeten zelf de vervuiling gelijk opruimen. Zodra het waterschap toch onveilige situaties ontdekt, neemt het schap maatregelen. Mensen die slik op de weg willen melden, kunnen dat doen via 088 - 246 1000 (lokaal tarief).

De betrokken landbouwbedrijven moeten verplicht waarschuwingsborden plaatsen. Agrariërs kunnen volgens het waterschap ernstige vervuiling voorkomen door slik van de wielen van de landbouwvoertuigen te verwijderen voordat de voertuigen de weg op gaan. “Ook kan men de vervuilde wegdekken zo snel mogelijk schoon (laten) maken en is het verstandig geen grote blokken klei in de bermen te laten liggen.”

Agrariërs kunnen ook contact met het waterschap op te nemen als, ondanks bovenstaande maatregelen, toch een verkeersonveilige situatie dreigt te ontstaan. Het waterschap kan dan besluiten borden met een snelheidsbeperking en slipgevaar te plaatsen.

Agrariërs zijn overigens ook verantwoordelijk voor eventuele ongevallen. “Als een ongeluk wordt veroorzaakt door slik op de weg of verkeerde opslag van bieten, dan is de veroorzaker verantwoordelijk voor het ongeval met alle gevolgen van dien”, zo legt het schap uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bep (29-9-2015 om 10:00)
Ze zijn gewoon te beroerd om hun zooi op te ruimen, en als er niet goed naar gekeken wordt zal dit zo blijven. Die BOA's moeten ook daar naar gaan kijken en niet alleen naar naar het verkeerd parkeren. Daar ligt een ruime taak voor hen. Dan zijn ze de hele dag goed bezig. Want tenslotte als jij bv iets uit je raam gooit of je hond laat poepen dan zeiken mensen en krijg je een prent maar als er dodelijke ongelukken gebeuren om die boeren hun zooi niet opruimen dan hoor je niemand. En dan dat gezeur het komt van het land komt allemaal uit het buitenland neem van mij aan dat daar beter op wordt gelet en de prenten hoog zijn!!!
ger (25-9-2015 om 10:26)
boerinnetje verwar je nu "begrip" met wetsovertreders maar hun gang laten gaan?
boerinnetje (24-9-2015 om 21:52)
ger wat heb je weinig begrip voor de landbouwers vergeet je dat je ook van de producten mee eet die van het land komen?
kees (24-9-2015 om 20:35)
Als je gewoon oplet en normaal rijdt, is er eigenlijk nooit wat aan de hand. Het zijn altijd de laagvliegers, die in de problemen komen.
Frank (24-9-2015 om 17:29)
Bordjes voor slik, daar kan je als motorrijder mee thuis komen!
ger (24-9-2015 om 10:38)
Leuke PR hoor van het "schap" werkelijkheid is dat ze bitter weinig doen zowel aan controles als aan het opruimen. Verder zouden ze ook het gewicht eens vaker moeten controleren van die enorme grote "bakken" ze worden overvol geladen en rijden zonder afdekking.... en als gekken.... en dan nog volop telefoneren, de ongelukken kan je binnenkort weer lezen via deze sites
Cookie-instellingen beheren