Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Man opgepakt na wurging vrouw

Toegevoegd: 26-09-2015, 13.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vrijdagmiddag is in een woning aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen een man na ernstig huiselijk geweld op heterdaad aangehouden.


Rond 14.45 uur kreeg de politiemeldkamer via 112 een melding van een vrouw dat ze door een man werd mishandeld. De mishandeling ging door, terwijl de politie via de telefoon mee kon luisteren. Onmiddellijk werd een politieauto naar de woning van de vrouw gestuurd. De medewerker van de meldkamer hoorde dat het slachtoffer vermoedelijk werd gewurgd.

Toen de agenten bij de woning kwamen, bonsde zij direct op de deur. Kort hierop opende een man de deur. In het huis was verder een vrouw aanwezig, die verklaarde dat zij zojuist was mishandeld. De 28-jarige man uit Almere werd aangehouden.

In zijn kleding trof de politie bijna tweeduizend euro aan. Deze werd in beslag genomen. De man werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. De man is vrijdagavond verhoord en kreeg te horen dat hij langer vast blijft zitten. De vrouw ging mee naar het politiebureau in Vlissingen en deed vrijdagmiddag aangifte van het huiselijk geweld.

De man kreeg een tijdelijk huisverbod. Deze maakt het mogelijk om direct in te grijpen bij huiselijk geweld. De geweldpleger mag tien dagen de woning niet meer in en geen contact opnemen met de achterblijvers. Deze maatregel is bedoeld om de gemoederen te laten bekoelen, met als doel het geweld te stoppen. Binnen die tijd gaat de nodige hulpverlening aan de slag met de pleger en achterblijvers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (27-9-2015 om 14:04)
Nu is het wurging die kon worden meegehoord. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden . Nu kwam de politieauto als er geen lering uit eerdere gevallen is getrokken komen de volgende keer meerdere auto's uit diverse dicilpines en blijkt het fataal te zijn afgelopen.
@hippo (27-9-2015 om 13:49)
Je weet dat slachtoffers een alarmknop krijgen he? Dus het helpt wel degelijk.
Hippo (27-9-2015 om 09:50)
En je denkt dat zo'n verbod helpt? Dat ze dan echt niet komen en afstand houden? Word wakker, het is maar een stukje papier hoor, waar dat op staat. Of een berichtje op de pc.
Cookie-instellingen beheren