Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 29 km

KNRM helpt visboot met kapotte motor

Toegevoegd: 27-09-2015, 12.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Een reddingsboot van de KNRM is zaterdagavond een sportvisboot met een kapotte buitenboordmotor te hulp geschoten.


Twee sportvissers waren onderweg vanaf hun visstek naar de thuishaven Breskens. Zoals gewoonlijk houden ze een korte route aan langs de paalhoofden. Vlak voor de veerhaven van Breskens gaat het mis. De buitenboordmotor raakt een stenen strekdam. Het staartstuk van de motor breekt af en ook de schroef is volledig krom.

De mannen zetten snel een anker uit, maar kunnen niet voorkomen dat de branding de visboot op het strand zet. Via hun gsm roepen ze vervolgens hulp in. De Nederlandse Kustwacht alarmeert de reddingboot Zeemanshoop, welke na vijf minuten varen ter plaatse was.

De reddingboot wordt met haar kielbalk achteruit tegen het strand geduwd zodat een opstapper via de drenkelingenklep naar de visboot kan. Het blijkt dat de twee vissers verder in orde zijn en dat de boot geen water maakt. De visboot wordt vervolgens voorzichtig het strand af getrokken. Eenmaal in dieper water wordt er koers gezet naar Breskens waar de visboot veilig kon afmeren aan de steigers van een jachtwerf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ga je op zee, dan altijd een 2e motor mee (27-9-2015 om 17:55)
weer zo'n sukkel zonder reserve motor.... Ze leren het ook nooit, zou verboden moeten worden, zucht...
Cookie-instellingen beheren