Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen geëist wegens bezit illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 29-09-2015, 20.13 uur
Door: Rolf de Feijter


MIDDELBURG - Woensdag zijn op een zitting van de rechtbank in Middelburg tegen vijf verdachten celstraffen geeist wegens het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Het gaat om vier mannen uit Zuid-Beveland en één man uit Elst in de leeftijd van 21 tot en met 54 jaar. De hoogste eis werd geëist tegen de 23-jarige F. B. uit Goes.

De mannen - die hebben bekend - worden ervan verdacht op 14 november 2013 in Krabbendijke in het bezit te zijn geweest van illegaal vuurwerk. In totaal ging het om enkele duizenden nitraatklappers en zogeheten Cobra's.

De politie, die klachten over vuurwerkknallen uit Krabbendijke kreeg, ging een kijkje nemen en trof daar een bestelbusje met illegaal vuurwerk en 'kopers' aan. Er volgeden huiszoekingen en in het schuurtje van een 54-jarige man uit 's Heer Arendskerke trof de politie enkele duizenden stuks aan illegaal, zwaar vuurwerk aan. Ook in de auto van een 25-jarige man uit Est, die in Krabbendijke het vuurwerk voor hemzelf en wat vrienden kwam ophalen werd volgens het Openbar Ministerie (OM) levensgevaarlijk vuurwerk aangetroffen.

Op de opmerking van de jongeman dat hij er niet aan had gedacht dat het wel eens gevaarlijk spul was dat hij in zijn achterbak vervoerde, repliceerde de officier van justitie dat hij feitelijk met 'ettelijke honderden bommetjes' in zijn achterbak had gereden en maar eens zo'n Cobra daarin moest laten ontploffen. Dat kon hij direct het effect zien.

De vijf gaven op de zitting aan met het vuurwerk 'nu helemaal klaar te zijn'. Uitspraak 13 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (30-9-2015 om 15:28)
Mensen worden naar de cel gestuurd voor vuurwerk maar als iemand word neergestoken of word verkracht of iets anders dan hebben ze een paar maanden cel straf of taak straf de logica....
Vlissingen (30-9-2015 om 12:33)
In principe is het niet heel gevaarlijk dat vuurwerk, want het beschikt over een lont. Zowel nitraten als die cobra's. Dat het gevaarlijk wordt zodra het in de verkeerde handen terecht komt is wel zo. Heb er wel is 1 op straat af horen gaan en dat is geen kattenpis. Het probleem zit hem echter in het Nederlandse vuurwerk, dat totaal geen kracht heeft dus vuurwerkliefhebbers naar het buitenland gaan om daar hun klappers te halen.
Theo (30-9-2015 om 12:18)
Vreemde opmerking van/voor een officier van Justitie: "......repliceerde de officier van justitie dat hij feitelijk met 'ettelijke honderden bommetjes' in zijn achterbak had gereden en maar eens zo'n Cobra daarin moest laten ontploffen."
Jan (30-9-2015 om 09:13)
klaar zijn met bij verdienen? echt niet, volgende keer doen ze het gewoon weer. makkelijk geld toch ?
wim (29-9-2015 om 21:31)
Die lui hebben geen verstand wat ze bij der hadden welk kapitaal zouden jullie daar voor betaald hebben hou ze maar een tijdje vast, tot het nieuwe jaar 2016 weer bij is
Cookie-instellingen beheren