Weerbericht:
Af en toe zon, langs de westkust kans op een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Politie opent Facebookpagina's

Toegevoegd: 30-09-2015, 15.53 uur
Districtschef Ronald Weydema plaatste vanmorgen het eerste bericht.
Districtschef Ronald Weydema plaatste vanmorgen het eerste bericht.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De Zeeuwse politie heeft vandaag drie Facebookpagina's geopend en wil op deze eigentijdse manier informatie met burgers uitwisselen.


Naast diverse Twitteraccounts en een account op Instagram is de politie in Zeeland nu ook te volgen op Facebook. De politie kan zo op een zeer laagdrempelige manier informatie met burgers delen én halen. Via Facebook wil de politie burgers veel meer betrekken bij het politiewerk. Het enige wat bezoekers moeten doen om volger te worden, is de ‘vind-ik-leuk’-button aanklikken op de pagina'swww.facebook.com > Politieteam Walcheren; Politieteam Oosterscheldebekken en Politieteam Zeeuws-Vlaanderen. Statusberichten van de pagina's verschijnen dan automatisch op hun tijdlijn.

Agenten plaatsen interessante en relevante berichten en reageren ook zelf op reacties van de ‘likers’. Zo maakt men op informele wijze contact met de burgers en hopen agenten dat men vaker terugkomt. Het gaat om een beeld van het dagelijkse politiewerk, zoals een aanhouding van een inbreker, een aankondiging van een bewonersbijeenkomst over anti-inbraaktips, een opsporingsbericht of leuke weetjes. Hiermee hopen de agenten de relatie met bewoners in het werkgebied te vergroten. Hebt u een noodhulpmelding bel dan gewoon 112 en voor overige meldingen kunt u de politie bereiken via 0900-8844.

Districtschef Zeeland Ronald Weydema plaatste woensdagmorgen 30 september het eerste bericht. Hij vindt de Facebookpagina's een mooie aanvulling op de reeds bestaande digitale middelen, zoals Politie.nl, Twitter en sinds kort ook Instagram: "De berichten zullen hopelijk de veelzijdigheid van het politiewerk laten zien. Het zou mooi zijn als we door Facebook zaken kunnen oplossen of  meldingen krijgen, die ons anders niet ter ore waren gekomen. Mijn verwachting is door de aanwezigheid in social media de contacten met de burger zal versterken.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (7-10-2015 om 11:02)
ze kunnen problemen niet oplossen vandaar gaan ze achter een pc zitten, beetje jammer, van mij mogen ze in salaris terug naar het jeugdloon.
Jac (1-10-2015 om 00:50)
Wauw...... dit is Hot news........... Vraag me af hoe lang ze hierover vergaderd hebben? Geef de politie op de werkvloer een nieuwe CAO met een normaal salaris en schrap 50% van de politie top inclusief hun ideeën, hou de organisatiestructuur eens een paar jaar het zelfde, creëer rust, en je zult versteld staan hoe efficiënt en doeltreffende de politie opeens zal zijn. Maar helaas zullen de beleidsmakers zichzelf nooit weg bezuinigen, dus nog maar ff blijven aanmodderen dus.