Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 298 km

Eis celstraf en tbs tegen brandstichter

Toegevoegd: 01-10-2015, 22.34 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 19-jarige M.R. Uit Middelburg is donderdag in de rechtbank in Middelburg twee jaar cel en tbs met voorwaarden geëist omdat hij verdacht wordt van brandstichting.


Er waren het afgelopen jaar nogal wat branden in Middelburg. Op 28 juli twee auto's in brand. Op 10 november een bouwkeet in de fik. 10 December: een wasdroger die in een woning in de brand stond. Eind januari dit jaar: een brandende vuilcontainer. En verder nog drie auto's vuilcontainers en een winkelwagentje.

Opvallend was dat de 19-jarige M. R. er vaak als de kippen bij was om te kijken. Zo snel zelfs, dat de politie achterdocht kreeg. Omdat hij bij één van de branden op een leenfiets van een fietsenwinkel reed kon hij worden achterhaald en bij een volgende gelegenheid werd er een peilbaken op de fiets gezet en werd de voordeur van zijn woning door een camera in de gaten gehouden. Zo ontdekte de politie dat R. verantwoordelijk was voor de eerder genoemde branden.

Hij bekende vlotjes en donderdag hoorde hij daarvoor twee jaar cel en tbs met voorwaarden tegen zich eisen. ,,Hij deed het voor de kick'', zo zei hij tegen de rechters, maar voegde daar direct aan toe dat er meer achter moest zitten. En dus wilde hij zich aangeven bij de politie, ware het niet dat die net iets eerder aan zijn deur klopte om het achter de tralies te zetten.

,,Mijn cliënt is opgelucht dat ie nu eindelijk schoon schip kan maken'', zei zijn advocaat. ,,Hij is gemotiveerd om behandeld te worden en wil graag met een schone lei beginnen aan een nieuwe toekomst''. Verder meende zij dat tbs een te zware straf was en opperde ze het idee om in plaats van de tbs een voorwaardelijke celstraf - met daaraan gekoppeld voorwaarden - op te leggen.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren