Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 45 km

Babbeltrucs met bosjes bloemen

Toegevoegd: 06-10-2015, 16.50 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Met een babbeltruc over een bosje bloemen kwamen afgelopen tijd op twee adressen dieven de centrale hal binnen van twee wooncomplexen. Ze namen sierraden mee.


De eerste inbraak was in Bruinisse, daar kwamen meerdere mannen met bloemen op 7 september rond 19.30 uur aan de deur van het wooncomplex. Met een verhaal dat ze voor een bekende of familielid bloemen kwamen brengen, kregen ze toegang tot de centrale hal. Daarna verbraken ze het slot van een woning waarvan de bewoner op dat moment er niet was. Ze stalen diverse sieraden.

Op 2 oktober werd in Middelburg dezelfde babbeltruc gebruikt. Ook daar kwam een man met een bos bloemen de centrale hal binnen en brak vervolgens in bij een huis door het slot te forceren. De politie is een onderzoek gestart en kijkt of deze zaken met elkaar verbonden zijn. Ook in Zuid-Holland werden eerder op deze manier drie inbraken gepleegd in Ouddorp en Sommelsdijk. Er is samenwerking tussen de eenheden van politie of er verband zit tussen de zaken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (7-10-2015 om 09:21)
Vraag me af hoe deze mensen dan werken, ze gaan toch niet klakkeloos een appartement binnen of was het "echt" geluk!? Wat als de bewoner dan wel thuis is, doen ze dan of ze zich hebben vergist. Men moet dan toch ook op de hoogte zijn dat er 'geld' en/of 'sieraden' aanwezig zijn. Is iemand van het personeel daar bij betrokken? In Breskens is dit ook al voorgekomen. Er zijn veel tehuizen waar je wel gewoon binnen kan lopen. Dan maar een ID controle door beveiligingsmensen. Ze zullen het dan wel laten!
nono vg (6-10-2015 om 22:17)
gewoon aanbellen en zeggen ,,de glazenwasser ,kom je altyd binnen alleen ik kan me naam niet verpesten by die oude mensen ,schande
Cor (6-10-2015 om 21:02)
Wat zijn de signalementen?
wim (6-10-2015 om 19:38)
Je moet het maar durven en willen om op die manier binnen te komen en dan alles wat te graaien is mee nemen,op het moment de ze binnen waren en toen de deursluitingen vernielden zou dat dan niemand gehoord hebben ik hoop dat die schoften snel gepakt kunnen worden voor dat er nog meer slachtoffers komen.
Cookie-instellingen beheren