Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Campagne voor reanimatiecursus

Toegevoegd: 07-10-2015, 10.07 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - In de gemeente Hulst vindt van 19 tot en met 30 oktober 2015 de campagne “Reanimeren, dat moet je leren!” plaats.


Hulst doet mee aan het project Hartveilig wonen. Daarbij wordt gewerkt aan het vergroten van het beschikbaar hebben van AED’s (Automatische Externe Defibrillators) en het vergroten van de groep mensen die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen.

Tijdens de campagneweken wordt aandacht gevraagd voor het project Hartveilig wonen. Doel is het aantal beschikbare AED’s én het aantal beschikbare personen die kunnen helpen bij een acute circulatiestilstand, te vergroten. Dit zorgt namelijk voor een grotere overlevingskans bij hartfalen.

Onderdeel van de campagneweken is het aanbieden van een gratis reanimatiecursus aan de inwoners van de gemeente Hulst. Gehoopt wordt dat veel inwoners op dit aanbod zullen ingaan. Daarnaast wordt aan de gevel van het stadhuis – centraal in de Hulster binnenstad – een AED aangebracht die te allen tijde beschikbaar is. De gemeente hoopt daarmee bedrijven en organisaties te stimuleren dit voorbeeld te volgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren