Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 146 km

Aangespoelde olie grotendeels opgeruimd

Toegevoegd: 09-10-2015, 20.39 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De aangespoelde olie van het schip 'Flinterstar' dat dinsdag verging voor de de kust van Blankenberge in België is grotendeels opgeruimd.


‘Beachcleaners’ hebben de Walcherse stranden inmiddels (grotendeels) vrijgemaakt van olie. De olie spoelde vanmorgen in geringe mate aan, onder meer op het strand van Vlissingen. Een woordvoerder van de gemeente Vlissingen meldde vanavond: "Her en der zijn alleen nog lichte ‘vlokjes’ te vinden."

De gemeenten en Rijkswaterstaat blijven de stranden nauwkeurig monitoren. De mogelijkheid bestaat dat er de komende dagen nog meer olieresten aanspoelen. De door de strandwacht aangebrachte borden en pamfletten blijven voorlopig hangen zodat mensen hun honden aan de lijn houden en alert blijven op mogelijke verontreiniging.

Zie ook:
Scheepsolie spoelt aan op stranden (09-10-2015)
Maatregelen tegen gelekte scheepsolie (06-10-2015)
Schip gezonken na aanvaring op zee (06-10-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren