Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 197 km

Zwaargewonde door val asbestdak

Toegevoegd: 10-10-2015, 02.47 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Vlissingen een jongeman zwaargewond geraakt toen hij door een dak viel dat uit asbest was vervaardigd. Ook een ander raakte gewond.


De twee maakten hun val rond 00.45 uur bij een loods aan de Oude Industrieweg. De twee waren met nog twee anderen maar zij bleven ongedeerd. De vier bevonden zich op het dak toen dit het begaf. De twee slachtoffers vielen vier tot zes meter naar beneden.

Eén van de jongemannen liep ernstig rugletsel op. Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar die kwam uiteindelijk niet ter plaatse. De ander liep alleen wat lichtere verwondingen op. De ambulancedienst heeft zich over de twee ontfermd. De anderen kregen een foliedeken om.

Vanwege de aanwezigheid van asbest werd ook de brandweer ingeschakeld. Die heeft de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen genomen. Ook de ambulancedienst had speciale mondkapjes op. De brandweer heeft na de inzet de asbest afgeblust, de eigen mensen afgespoeld en ook materiaal van de ambulancedienst ontsmet.

De politie onderzoekt wat het viertal precies op het dak deed. Het ging in ieder geval niet om medewerkers van het bedrijf. Voor zover bekend zijn ze echter niet aangehouden. De politie heeft wel de gegevens van de vier genoteerd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
asbestos (10-10-2015 om 21:49)
Asbest afblussen? En als t opdroogt heb je t overal? Niet gewoon fixeren dan? Nja rot spul. Duidelijk voor hulpverleners geen wegwerp tyvek op de voertuigen. Gelukkig wel een masker , p 3 efficiëntie? En kleren dubbel ingepakt en bestikkerd in de asbest container. Voor de volgende klanten ook fijn!
MotoRob (10-10-2015 om 15:49)
Zo te zien viel er weinig te halen, of ze moesten een eigen bouwbedrijf willen beginnen en kwamen ze nog wat stellingmateriaal tekort.........
ad (10-10-2015 om 15:43)
Sterkte voor de 2 slachtoffers, en volgende keer goed nadenken over wat en hoe je het een en ander gaat aanpakken...
Bé Huisjes (10-10-2015 om 13:24)
Geen medewerkers van dit bedrijf en ook een rare plaats voor een feestje, dus je kunt het wel raden, proletarisch shoppen. Als dat zo is: jammer dat ze niet allemaal te pletter zijn gevallen.
Bé Huisjes (10-10-2015 om 11:35)
Geen medewerkers van dit bedrijf en ook een rare plaats voor een feestje, dus je kunt het wel raden, proletarisch shoppen. Als dat zo is: jammer dat ze niet allemaal te pletter zijn gevallen.
Ron (10-10-2015 om 10:53)
Inderdaad alleen hun gegevens genoteerd. Worden ze niet vervolgd wegens de schade die ze hebben aangebracht? Wat kost al die hulpverlening en ziekenhuiszorg? Wordt er nog nagegaan wat ze daar uitspookten? En ik maar mijn boetes betalen als ik over de N-57 een paar kilometer te hard rijd.
Cookie-instellingen beheren