Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Brand in flatgebouw Middelburg

Toegevoegd: 11-10-2015, 07.23 uur - Update: 11-10-2015, 07.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In een flatgebouw aan de Harinvlietstraat in de Middelburgse Stromenwijk heeft zondagochtend brand gewoed.


Rond 06.40 uur werd gemeld dat er rook uit de flat kwam. Er werd opgeschaald naar middelbrand waardoor twee blusvoertuigen en een ladderwagen werden opgeroepen. Na aankomst van het eerste blusvoertuig bleek dat er een klein brandje woedde in een berging op de begane grond.

Na onderzoek bleek er alleen brand te zijn in de berging. Om 6.55 uur gaf de eerst aanwezige blusploeg, die van de post Stromenweg, het nader bericht kleine brand en het sein brand meester. De brandweer heeft de ruimte geventileerd en enkele bezorgde bewoners geïnformeerd.

Middelbrand
De tweede opgeroepen blusploeg, die van Koudekerke, had onvoldoende bezetting. Daarom werd een derde ploeg gealarmeerd: die van de President Rooseveltlaan in Middelburg. De inzet van een tweede tankautospuit bleek uiteindelijk echter niet nodig. De ladderwagen kwam wel ter plekke maar werd niet ingezet. Ook een opgeroepen ambulanceteam hoefde niets te doen.

De oorzaak van de brand is onbekend. Rond 07.45 was de brandweer terug op de kazerne.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freddie (11-10-2015 om 18:35)
Ben er van overtuigt dat de collega s uit Koudekerke ook balen als een stekker, je gaat bij de brw om mens en dier te helpen en als je dan niet kan uitrukken om deze reden zou je het liefst je sokken opvreten, niet doen hoor,volgende keer wel aan de bak.
TomTom (11-10-2015 om 12:24)
Zo en zo krom dat er een auto uit Koudekerke opgeroepen moet worden om te assisteren, dit terwijl er in Middelburg Noord, en in Middelburg post Torenweg auto's staan, heb van de week een melding voorbij zien komen waarbij ook Koudekerke gealarmeerd werd voor een melding Vlissingen, terwijl er daar ook meerdere posten zijn. Overigens, dit is al vaker gebeurd dat er spontaan brand uitbreekt in bergingen Haringvlietstraat.
kobuskuch (11-10-2015 om 09:42)
De onvoldoende bezetting van de ploeg uit Koudekerke lijkt mij werk voor de leiding van de Veiligheidsregio Zeeland. Zouden wij als burger daar ooit iets van horen, of wordt het resultaat onder de pet of helm gehouden?
Cookie-instellingen beheren