Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Waterschap: Pas morgen goed op

Toegevoegd: 13-10-2015, 08.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Waterschap Scheldestromen raadt weggebruikers aan extra alert te zijn als zij morgen, woensdag, de weg op gaan.


Volgens het waterschap wordt er meer regen verwacht en dat kan, in combinatie met de grote hoeveelheden droge slik die momenteel op de waterschapswegen liggen, erg gevaarlijk zijn. “Slik dat tijdens het rooien op de weg blijft liggen, kan met name in combinatie met nat weer voor gladheid en gevaarlijke situaties zorgen."

"Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Regen en mist kunnen dan verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker de snelheid aanpast aan de omstandigheden. In het buitengebied hebben we te maken met veel landbouw en slik op de weg is nooit 100% te voorkomen. Daarom is het belangrijk om altijd rustig te rijden”, zo legt een woordvoerder van het waterschap uit.

Zie ook:
- Pas op: Weer regelmatig slik op de weg (24-09-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (19-10-2015 om 12:38)
gewoon opruimen en niet zeuren. alleen maar gemakzucht en de automobilist krijgt onder het rijden ook nog eens een lading slip cadeau, gevolg extra wasbeurten nodig
Peter (17-10-2015 om 07:58)
Toen er begin dit jaar werd gezegd dat het ieder zijn verantwoording is, is het voor het eerst op Walcheren dat er enorm veel slik op de weg ligt en dat er juist bar weinig word schoongemaakt.Zodra men in de media zegt er word juist veel schoongemaakt is het tegendeel waar. Ook ik ben ook van mening dat je gewoon je snelheid moet aanpassen echter dan moet je je wel afvragen dat er ook, mensen zijn die niet weten wat klei doet, dus tijdig waarschuwen is dan ook belangrijk en niet dat je gewoon 80 rijdt de bocht om komt en er klei ligt en daarnaast een bord van pasop dat is gewoon te laat!Ik reed van de week tussen Meliskerke en Grijpskerke max 30 echter veel mensen kunnen toch harder rijden dus doen dat ook ondanks het bord met rode rand
truus (17-10-2015 om 04:57)
om deze tijd moet men de doorgaande wegen gebruiken maar niet proberen af te steken binnendoor dan kan men slecht uitkomen en in de blubber terechtkomen
Zeeuwse boer (16-10-2015 om 08:29)
Beste Dirk, de zeeuwse klei laat zich echt niet zo makkelijk van de weg afvegen als het brabantse zand. Ook is het asfalt in het buitengebied voorzien van een slijtlaag met steentjes. Hiertussen blijft ook allemaal spul hangen wat met regen erop toch glibberig kan worden. Veel mensen begrijpen niet dat het beter is om alle slik NA het rooien pas volledig weg te halen met waterwagen en borstel. Als je dit direct gaat doen na de eerste kar krijg je de volledige dag een ijsbaan. Je kan beter over grote klodders rijden dan over een uitgesmeerde boel. En dan heb ik het voornamelijk over kleigrond, niet over zand. Wij doen in ieder geval ons best om het zo netjes mogelijk te houden.
Dirk (14-10-2015 om 17:48)
In zeeuws-Vlaanderen wordt inderdaad NOOIT opgeruimd, ik weet niet of het arrogantie of gemakzucht is, wel is het voor automobilisten onnodig gevaarlijker als dat het nodig is. Daarom zouden de instanties hier tegenop moeten treden zodat het gewoon opgeruimd wordt zoals het ook hoort. In Brabant zijn de boeren veel netter en ruimen ze iedere keer nadat ze de velden leeg hebben de rotzooi op, soms zijn ze daar langer mee bezig als dat ze op het land bezig zijn en dus is de waardering die ik daarvoor heb veel groter als de gemakzucht voor de zeeuwse boeren waardoor ik ook geen ruimte geef aan deze en ook zeker niet achter ze blijf hangen. Misschien verantwoordelijkheid nemen en gewoon jullie rotzooi opruimen zoals wij dit allemaal moeten.
Elisabeth (13-10-2015 om 16:41)
Waarom is het zoveel moeite om rekening met elkaar te houden ? Boeren doen hun werk en daarbij komt er nu eenmaal modder op de weg. De meeste boeren zorgen er voor dat dit ook weer zo goed mogelijk opgeruimd wordt. Het is onmogelijk om na elke tractor die de weg op gaat ,de weg compleet af te spuiten en te vegen. Dit wordt pas gedaan na dat het geoogste perceel klaar is. En wat betreft goedkope Poolse arbeiders ; deze mensen werken volgens de cao regels en verdienen hetzelfde als ieder ander. ( deze mensen doen het werk wat menig nederlander niet wil ! )
Cookie-instellingen beheren