Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Inbreker opgepakt na achtervolging

Toegevoegd: 13-10-2015, 13.20 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Dankzij een oplettende buurtbewoner is het de politie maandagavond gelukt om een 18-jarige man aan te houden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Jan van de Capellelaan in Vlissingen.


Opgeroepen agenten zagen vanaf de woning een persoon op de fiets wegvluchten. Na een korte achtervolging werd de jongeman omstreeks 22.40 uur in de President Rooseveltlaan aangehouden. Omdat er sprake zou zijn van nog een tweede verdachte is een politiehond ingezet. Deze pikte vanaf de woning een spoor op dat eindigde op de Burgemeester Stemerdinglaan ter hoogte van de kruising met de Amstelstraat in Oost-Souburg. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen.

De 18-jarige verdachte is volgens de politie afkomstig uit de buurt waarin hij ingebroken heeft. Hij zit nog vast in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De bewoner heeft aangifte gedaan van de inbraak. Hoewel de woning flink overhoop is gehaald, lijkt het erop dat er niets is weggenomen.

Het woninginbrakenteam is nog op zoek naar de 2de verdachte. Deze is vermoedelijk richting Oost-Souburg gevlucht. De politie vraagt mensen die maandagavond tussen 22.30 en 23.00 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg dit te melden via 0900 8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (13-10-2015 om 20:43)
Helaas werkt dat niet zo. Uiteraard weet hij wel wie er met hem aan het inbreken is geweest. Maar er zijn wat regels die zo'n verhoor verhinderen, waaronder het zwijgrecht van de verdachte en, in dit verband belangrijker, het beginsel van Fair Play. Dat houdt in, dat er tijdens het verhoor geen dreigementen mogen worden gedaan of (valse) beloftes mogen worden gegeven. Dreigen met strafverhoging kan er toe leiden, dat de bewijzen als onrechtmatig verkregen worden beschouwd en zelfs dat de OvJ niet ontvankelijk kan worden verklaard. Bovendien bepaalt de rechter de straf en niet de verhorend opsporingsambtenaar. Niet doen dus.
Ron (13-10-2015 om 14:12)
De ene dader weet toch wie de tweede dader is? Gewoon voor de keuze stellen, zeggen wie het is, anders krijgt hij ook zijn (maximale) straf erbij, maar dit zal wel niet mogelijk zijn..........
Cookie-instellingen beheren