Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Straffen wegens bezit illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 13-10-2015, 17.06 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag tegen vijf mannen straffen opgelegd wegens het in bezit hebben van zwaar illegaal vuurwerk.


Het gaat om vier inwoners van Zuid-Beveland (Krabbendijke, 's Heer Arendskerke en Goes) en één man uit Elst in de leeftijd van 21 tot en met 54 jaar het gaat om taakstraffen van zestig uur en een celstraf van twee jaar waarvan één jaar voorwaardelijk.

Het zwaarste vonnis werd uitgesproken tegen de 23-jarige F. B. uit Goes. De officier van justitie had iets hogere straffen gevorderd. De mannen werden ervan verdacht op 14 november 2013 in Krabbendijke in het bezit te zijn geweest van illegaal vuurwerk. In totaal ging het om enkele duizenden nitraatklappers en zogeheten Cobra's.

De politie kreeg klachten uit Krabbendijke over vuurwerkknallen, ging eens een kijkje nemen en trof daar een bestelbusje met illegaal vuurwerk en 'kopers'. Er volgden huiszoekingen en in het schuurtje van de 54-jarige man uit 's Heer Arendskerke trof de politie enkele duizenden stuks aan illegaal, zwaar vuurwerk aan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
monika (14-10-2015 om 17:35)
Hallo waarom kopen we eigenlijk nog vuurwerk hebben we soms iets te vieren ? ik dacht het niet de verleiding is te groot om het aan te schaffen . En mensen die in de ww, bijstand,diep in de schulden zitten en van weinig geen geld moeten rondkomen ,in armoede leven kopen zakken vol van deze gevaarlijke rotzooi . Er vallen elk jaar maar weer veel slachtoffers vooral door verkeerd gebruik lees de beschrijving anders kost het jou of een ander een oog , vingers ,hand , je gehoor . Tot een totaal verbod zal het wel niet komen omdat en in die sector heel veel geld verdient wordt door fabrieken , bedrijven , winkels , groothandel . Geld verdienen staat op nummer 1 de veiligheid van onze kinderen,opa's en oma's , fam , dieren is niet belangrijk .
wim (14-10-2015 om 07:17)
Hoe dom kan een mens toch zijn om met die rotzooi je eigen te verrijken en dan nog zwaar vuurwerk te bewaren in een schuurtje wat levens gevaarlijk is en wie weet misschien in een woning in een bewoonde straat,gelukkig dat iemand het heeft waargenomen en gemeld heeft bij de politie
Cookie-instellingen beheren