Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 239 km

Duizenden euro's geïnd tijdens grote controle

Toegevoegd: 16-10-2015, 09.42 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - Bij de grote controle op parkeerplaats Het Rak langs de A58 bij Rilland zijn donderdagavond in totaal 500 voertuigen gecontroleerd. Er werd een behoorlijk bedrag aan openstaande boetes en belastingschulden geïnd. Twee mensen werden door de politie aangehouden.


Tijdens de controle is er voor zo'n 10.000 euro aan openstaande boetes en belastingschulden geïnd. Verder zaten vier personen onder invloed van drank achter het stuur en één persoon reed zonder rijbewijs.

De politie verrichte tijdens de controle ook twee aanhoudingen. en 22-jarige man uit Rijsbergen reed rond met valse kentekenplaten op zijn auto. Daarvoor is hij aangehouden. Ook een 43-jarige man uit Vlissingen is opgepakt. In de laadruimte van zijn bestelbus stond een gestolen fiets. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling.

Verder werden bij diverse personen kleine gebruikershoeveelheden drugs in beslag genomen. Ook werd nog een voertuig in beslag genomen.

De focus van de controle lag op de zogenaamde high-impact crimes. Daarbij is specifiek gekeken naar mobiel banditisme, HIC-feiten, verdovende middelen, mensenhandel/smokkel en verboden wapenbezit. Dit gebeurde in samenwerking met de belastingdienst, douane en de Koninklijke Marechaussee.

Zie ook:
Verkeer van A58 af wegens grote controle (15-10-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Tom (17-10-2015 om 12:24)
Ja lekker serieus, kleine hoeveelheid drugs (lees: eigen gebruik). Pluim man!
Zeeuwin (16-10-2015 om 16:59)
Als je niets op je kerfstok hebt heb je weinig te vrezen en het is goed om de kwaden onder ons aan te pakken. Echter op een gegeven moment stond er voor deze actie 5 kilometer file en veroorzaakte de politie flinke vertraging voor degenen die op weg waren. M.i. gaan de goeden dan iets te veel onder de kwaden lijden! Iets vaker iets lichter (dus niet iedereen) controleren en daardoor zorgen dat er geen files door ontstaan is wel zo netjes.
f (16-10-2015 om 11:24)
Oooow het ging helemaal niet om het aanpakken van crimineel gedrag.... Gewoon ordinair verlengstuk van de belastingdienst spelen onder de mom van algemene veiligheid... zo doorzichtig dit! Mvg,f
jans (16-10-2015 om 11:13)
Moeten ze vaker doen deze acties, al dat gajes wat ik soms op de snelweg zie rijden!!
Cor (16-10-2015 om 11:13)
Mooie actie met redelijk succes. Gewoon doorgaan met dergelijke acties, door heel Zeeland. Pluim
Tom (16-10-2015 om 11:04)
Goeie actie! Niet om bekeuringen te schrijven, maar gericht op serieuze zaken!
Cookie-instellingen beheren