Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Trimaran strandt bij Breskens

Toegevoegd: 16-10-2015, 10.05 uur
De gestrande trimaran op het strand. De trimaran kon veilig naar de haven van Breskens worden gesleept.
De gestrande trimaran op het strand.
© Foto: KNRM Breskens
Door: KNRM en Rolf de Feijter

BRESKENS - Een solo avonturier is donderdagmiddag met zijn boot in problemen gekomen voor het strand bij de vuurtoren bij Breskens. De reddingboot van Breskens schoot te hulp en kon de man in veiligheid brengen.


De man was met zijn trimaran op reis van het Duitse Mannheim naar Afrika. Nabij Breskens kreeg hij roer problemen en besloot daarom om met de trimaran het strand op te varen. Later wilde de man weer vertrekken vanaf het strand bij de Nieuwesluis, maar dit bleek lastiger dan gedacht. De trimaran kwam moeilijk los en de man kwam in problemen. Mensen op de Panaromaweg zagen dit gebeuren en meldden dit bij de schipper van de reddingboot.

De schipper liet, via de Kustwacht, de reddingbootbemanning alarmeren. Even later voer reddingboot Zeemanshoop uit en zette koers richting de vuurtoren. Eenmaal ter plaatse werd via de drenkelingenklep een opstapper op het strand gezet om de man te assisteren. Besloten werd om een sleepverbinding te maken en de trimaran voorzichtig van het strand te trekken. De trimaran is vervolgens naar Breskens gesleept, waar ze even later veilig wordt afgemeerd in de jachthaven. De man was blij met de geboden hulp en kan nu rustig even op adem komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
tony (16-10-2015 om 16:11)
Die man mag van geluk spreken dat hij bij de panoramaweg al in problemen kwam .
gert (16-10-2015 om 14:42)
Vragen om moeilijkheden en wellicht de dood. Ik hoop dat de personeelsleden van de reddingsboot de man hebben proberen tegen te houden!
Henk (16-10-2015 om 12:43)
En die man wil met dát 'vaartuig' naar Afrika ? Een enkele reis Kloetinge of Halsteren is misschien beter op zijn plaats ..
Emile (16-10-2015 om 12:33)
knettergek !
Rori (16-10-2015 om 10:52)
Wat moet je daarvoor gevreten hebben om met zo'n notendop een reis te willen gaan maken naar AFRIKA??? Een mens is dat verwonderd dat het bij het minste beetje "open" zee al mis gaat. Blijf met zo'n bootje gewoon in je vijver of plas thuis!! En als je dan echt op zee wilt, koop een echt zeilschip, of motorboot. Met zo'n sloep is het gewoon vragen om problemen.
Cookie-instellingen beheren