Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 18 km

Automobilist drinkt 11 keer teveel

Toegevoegd: 18-10-2015, 11.03 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - De politie heeft vanmorgen vroeg een beginnend bestuurder aangehouden die bijna elf keer de toegestane limiet alcohol in zijn bloed had.


Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de Korringaweg. Een bestuurder was van de weg af geraakt en door een hek heen gereden. De bestuurder heeft op het politiebureau een blaastest moeten doen. Hieruit bleek dat de man een waarde van 955ug/l blies. Voor beginnend bestuurders is dit bijna elf keer te veel.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij is met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (24-10-2015 om 08:53)
11 keer teveel drank kan toch niet, dan ben je dood, maar je weet het niet. Van een dergelijke hoeveelheiddrank kan je lcihaam haast niet herstellen zonder blijvende schade. Betrokkene absoluut verbieden nog alcohol te gebruikne en speciale pillen, nog beter elke week een spuitje tegend edrankzucht.
Panda (22-10-2015 om 15:57)
Er moet veel strenger opgetreden worden tegen mensen die met drank/drugs gebruik betrapt worden. Deze mensen horen niet in het verkeer. Maar ja, in Nederland kijken ze niet zo nauw daar moet je eerst met je dronken kop iemand dood rijden, en dan gaan ze eens kijken, of je wel /geen straf verdient. En als je een beetje geluk hebt, krijg je een taakstraf en daar na ga je je gang weer.
T. Rombouts (20-10-2015 om 20:28)
Kan de reacties begrijpen en ben het er helemaal mee eens. Waar Dhr. W Kruit op doelt wordt in de praktijk de vordering "ongeschikt/onbekwaam" genoemd. Tijdens die procedure blijft het rijbewijs ingevorderd, dus geen voorlopige teruggave. Als blijkt dat het onderzoek positief (voor de verdachte dan wel) wordt afgerond, kan het rijbewijs weer terug gegeven worden. In dit geval: simpelweg levenslang "ridder te voet". Deze types horen niet achter het stuur, zelfs niet van een fiets.
renee (19-10-2015 om 17:35)
Ja 11 keer te veel gezopen,is niet niks. Heeft hij die in zijn eentje leeg gedronken? of met een groep? Dan zou ik zijn sleutels afpakken zodat hij niet kan gaan rijden of hem zeggen ik bel voor jou de politie jongen.Als iemand zo bezopen is hou hem dan tegen op een of andere manier. Maar de eindverantwoording ligt bij de bestuurder zelf.Dus::gewoon auto,rijbewijs,voorgoed afnemen.Oh ja ik weet niet of hij werk heeft? maar deze praktijken helpen goed bij je sllicitatie hoor.
Leon (19-10-2015 om 12:33)
Deze jongen rijbewijs verbeurt verklaren en nooit meer achter het stuur en de kosten laten betalen van de aan gerichte schade.
W. Kruit (19-10-2015 om 12:31)
Door de agenten kan bij het CBR een onderzoek naar de geschiktheid van de bestuurder om een motorvoertuig te besturen, worden gevraagd. Dan wordt er door een deskundige gekeken of de persoon überhaupt wel over de geestesgesteldheid beschikt om een motorvoertuig te besturen. Dat kan inhouden dat die persoon zijn rijbewijs voor langere tijd kwijt is. Rijdt een automobilist regelmatig zonder rijbewijs, kan de auto waarin hij rijdt in beslag worden genomen en zelfs, door de rechter, verbeurd worden verklaard.
Cookie-instellingen beheren