Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Dronken bestuurder ramt lantaarnpaal

Toegevoegd: 19-10-2015, 12.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Agenten hebben zondag aan het Damplein in Middelburg een 50-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man slingerde over de weg en ramde een lantaarnpaal.


Agenten zagen de man rond 19.56 uur op de Kinderdijk rijden. Omdat de man met zijn auto op het voetpad belandde spraken de dienders hem aan. Van de meldkamer kregen ze door dat kort daarvoor een automobilist aan het Damplein een lantaarnpaal had geramd en er vandoor was gegaan. Omdat dit mogelijk deze bestuurder zou kunnen zijn werd hij gecontroleerd.

De man moest een blaastest afnemen. Hij blies een F. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. Een uitgebreide ademanalysetest op het bureau wees uit dat de verdachte 995 ug/l blies. Bijna vijfmaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Daarna is hij met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (20-10-2015 om 08:22)
Zonder vaste woon/verblijfplaats, dus deze raddraaier betaalt waarschijnlijk ook geen wegenbelasting en verzekering, maar krijgt vast wel een uitkering? Raar land af en toe.
Marco (20-10-2015 om 01:59)
De dagvaarding wordt gewoon in de bode geplaatst als het heerschap geen vaste woon of verblijfplaats blijkt te hebben. Is ook een reden waarom deze nog steeds gratis huis aan huis wordt verspreid, zodat een ieder de aankondigingen ten allen tijde kán lezen. Als de persoon niet komt opdagen bij de dagvaarding kan hij/zij bij verstek veroordeeld worden en komt men op 'de telex'. Bij de eerste de beste aanhouding wordt men dan aangehouden en moet dan de opgelegde straf DIRECT uitzitten. En een uitkering is niet verplicht ! Hoeft men dus ook niet aan te vragen.
Hans Wullems (19-10-2015 om 15:11)
Hoe had justitie gedacht deze man te dagvaarden, als hij geen vaste woon of verblijfplaats heeft? Waar gaan ze de uitnodiging naar toe sturen?
Ja-Ja (19-10-2015 om 15:01)
Zonder vaste woon of verblijf plaats? Waar gaat het procesverbaal dan naar toe? Dus toch wel een verblijf plaats? Ergens word toch zijn uitkering/inkomste naar toe gestuurt? Ikke nie snap.U wel.?
Cookie-instellingen beheren