Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbreker gepakt op basis van DNA

Toegevoegd: 20-10-2015, 15.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Dinsdagmorgen rond 07.45 uur is na een uitgebreid onderzoek een inbreker in een woning aan de Walstraat in Vlissingen aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak op 8 mei van dit jaar in een woning aan de Salvador Dalistraat.


Midden in de nacht schrokken de bewoners wakker toen een man door het openstaande raam de slaapkamer binnen klom. De bewoner pakte de woninginbreker vast, maar die wist zich los te rukken en vluchtte zonder buit weg richting het Pablo Picassoplein.

Tijdens het politieonderzoek werd DNA van de inbreker gevonden. Het onderzoek leidde naar een 49-jarige Vlissinger, die dinsdagmorgen in zijn woning werd aangehouden. De man staat bij de politie bekend als woninginbreker. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (21-10-2015 om 07:04)
Wat een wonder middel is DNA om dat te kunnen gebruiken om zulke problemen die ontstaan als inbreken op te lossen moest veel meer gebruikt kunnen worden.
Kees (20-10-2015 om 20:53)
DNA is geen tovermiddel, maar het werkt wel, zoals hier te lezen is. Pluim voor de politie en ik vermoed dat er meerdere feiten bivenwater komen. Kan haast niet anders.
De Zeeuw (20-10-2015 om 18:21)
Laat iedere NL'-er die een paspoort of ID kaart komt ophalen verplicht een DNA monster afgeven, hoe makkelijk zou dat zijn bij recherche onderzoeken ! Meisje aangerand in Groningen ?, kijk even in de computer en klaar = Kees.
Importzeeuw (20-10-2015 om 15:58)
Wordt het dan niet eens tijd om hem voorgoed op te sluiten in een inrichting?! Hij staat verdorrie bekend als woninginbreker en straks loopt hij alweer vrij rond op zoek naar de volgende gelegenheid. Overigens knap werk van de politie hoor, maar zo doen ze wel hun werk voor de kat z'n viool.
Cookie-instellingen beheren