Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote verschillen aantal inbraken Zeeland

Toegevoegd: 21-10-2015, 17.24 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het aantal inbraken in onze provincie is in de periode tot oktober dit jaar iets gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er zijn wel grote verschillen tussen de gemeentes: in Vlissingen en Kapelle nam het aantal inbraken fors toe terwijl het aantal in Goes bijvoorbeeld flink daalde. Dat blijkt uit cijfers van de politie.


Het totaal aantal inbraken in Zeeland in 2014 lag in de periode januari tot oktober op 737. Dit jaar zijn dat er 747. De meeste inbraken vonden plaats in de gemeente Vlissingen (153) en dat is nog steeds zo. Dit jaar waren het er 197. En dat is ook meteen één van de opvallendste cijfers: In heel 2014 (tot en met december) ging het namelijk om 196 inbraken. Zet de trend tot oktober door, dan zal het aantal Vlissingse inbraken dus fors hoger uitkomen: zo rond de 260. Ook in 2012 en 2013, toen de misdaadcijfers nog wat hoger lagen, kwam het totaal flink lager uit: op respectievelijk 215 en 217.

In Kapelle was er ook een forse stijging: van 9 naar 16 in de periode januari-oktober. Vorig jaar was echter wel een uitzondering ten op zichte van de twee jaren daarvoor. Toen lag het aantal inbraken ook hier hoger. Goes liet positieve cijfers zien: Daar is het aantal inbraken namelijk flink gedaald: van 74 in de periode januari-oktober naar 41. De afgelopen jaren lag het aantal inbraken hier fors hoger dus de tijd zal het moeten leren of deze trend doorzet.

Het aantal straatroven is fors afgenomen: van 37 in de periode van januari tot oktober vorig jaar naar 25 nu. In heel 2014 werden in onze provincie in totaal 45 straatroven gepleegd. Het aantal overvallen daarentegen is ongeveer gelijk gebleven: 13 in de periode januari-oktober 2014 en 12 in dezelfde periode dit jaar. Het totaal kwam vorig jaar uit op 15.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren