Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Twee auto's in de sloot op A58

Toegevoegd: 21-10-2015, 19.19 uur - Update: 22-10-2015, 12.24 uur
Door: Manfred Berrevoets

KAPELLE - Bij een ongeval op de A58 ter hoogte van Kapelle zijn woensdagavond rond 18.30 uur twee auto's van de weg geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen.


Ter hoogte van de afslag wilde een 19-jarige bestuurster van een personenauto haar voorganger inhalen. Om onbekende redenen verloor de vrouw uit Krabbendijke de macht over het stuur en raakte in een slip. Hierbij tikte zij een auto aan die bestuurd werd door een 27-jarige vrouw uit Middelburg. Beide auto's raakten van de weg.

De auto van de Middelburgse werd gelanceerd en vloog over de kop een naast de weg gelegen sloot in. De andere auto belandde met zijn voorkant in diezelfde sloot. De Middelburgse kon op eigen kracht haar auto verlaten, zij is door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw had onderkoelingsverschijnselen.

Het ongeval werd bij de politiemeldkamer door verschillende getuigen gemeld. Omdat er mogelijk sprake was van een beknelling is de brandweer ook ter plaatse geroepen. Van een beknelling bleek geen sprake, dus de brandweer heeft de politie geassisteerd met verlichting en het afzetten van de ongevalsplaats.

Een takelbedrijf kwam ter plekke om beide auto's uit de sloot te takelen. De auto van de vrouw uit Krabbendijke had nagenoeg geen schade en kon verder rijden, de auto van de Middelburgse was er slechter aan toe. Deze moest worden weggesleept en is aangemeld bij de RDW voor een herkeuring.

Bij het ongeval is een bewegwijzeringsbord van de ANWB vernield, dit is later door Rijkswaterstaat gerepareerd. Door de aanwezige politieagenten zijn de gegevens van beide dames uitgewisseld, zodat zij de afhandeling van de schade verder met hun verzekeringsmaatschappijen kunnen regelen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (22-10-2015 om 10:37)
Nee als het aan de overheid ligt is de toedracht altijd onduidelijk. Was het niet te wijten aan de overheid dan zou en moest er iemand vervolgd worden. Maar goed, het woord Aquaplaning kennen ze niet bij de overheid. En omdat de mensen die dit is overkomen net als iedere andere autobezitter een vermogen aan wegenbelasting betalen mogen ze een strak en goed onderhouden wegdek verwachten. Helaas is dat een sprookje in Nederland. Je mag wel heel veel belasting betalen maar er iets voor terug verwachten ho maar. Ik rijdt daar 100 en glij daar met mijn Suzuki nog van de weg, zo veel water.
wim (22-10-2015 om 07:04)
Ik zou niet graag oordelen over zon ongeluk maar dat kan toch gevolg zijn dat veel gebeurd door snelheid of passeren van de auto,s
Cookie-instellingen beheren