Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde vrouw blijkt gevaar op de weg

Toegevoegd: 25-10-2015, 16.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT MAARTENSDIJK - Zaterdagmiddag was een oudere dame met haar auto een gevaar op de weg. De rit eindigde in de berm van de Provinaciale weg (N286) bij Sint Maartensdijk.


Rond 15.50 uur zagen enkele weggebruikers dat een bestuurster met haar personenauto enkele gevaarlijke capriolen uithaalde. Op de rotonde bij Onder de Linden raakte de auto in de berm een betonnen biggetje. Hierbij verloor de auto een onderdeel en lekte vervolgens olie op het wegdek, waardoor een oliespoor ontstond.

De auto reed met hoge snelheid door richting Stavenisse. De politie werd gebeld, welke polshoogte ging nemen. Op de Provinciale weg raakte de auto in de berm, ging spinnen en kwam dwars in de berm terecht. Een voorbijganger liep naar de auto en haalde de autosleutel uit het contact, zodat de bestuurster niet verder kon rijden.

Politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse. De bestuurster bleek een 79-jarige vrouw uit Rilland. Tijdens het onderzoek bleek dat de vrouw de laatste tijd betrokken was bij meer aanrijdingen. Haar rijbewijs werd ingenomen. De politie vermoedt dat de vrouw niet langer achter het stuur moet kruipen en heeft dit bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gemeld. De auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (26-10-2015 om 06:39)
Het is ook vreemd dat ouderen wel een medische keuring moeten ondergaan maar geen rijtest hoeven te doen. Gewoon een half uurtje in de eigen auto met een instructeur ernaast. Zolang het veilig gebeurt mag iedereen van mij trouwens lekker blijven rijden.
J (25-10-2015 om 18:02)
90% van de bejaarden is gewoon een gevaar op de weg. Laat ze vanaf een bepaalde leeftijd hun rijbewijs inleveren of ze opnieuw testen om te kijken of ze het nog we kunnen. Dit gaat de laatste keer dat zoiets gebeurd nog niet wezen..
Toni (25-10-2015 om 17:20)
deze oude mensen niet meer laten rijden gevaar op de weg
Cookie-instellingen beheren