Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
81 files van totaal 319 km

Vermiste duiker ongedeerd boven water

Toegevoegd: 25-10-2015, 16.14 uur
Door: Manfred Berrevoets

BROUWERSHAVEN - Een duiker was zondagmiddag even voor 15.00 uur enige tijd vermist ter hoogte van de Lagendijk in Brouwershaven.


De brandweer, een traumahelikopter en ambulances werden met spoed opgeroepen. De man kwam een kwartier later ongedeerd boven water. De duiker was niet op de hoogte van de zoektocht naar hem. Hij was langer onder water gebleven dan gepland.

De hulpdiensten keerde na korte tijd weer terug naar de kazerne.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (26-10-2015 om 17:32)
@ Peter@ Bezoeker De rekening moet naar de veiligheidsregio zelf. Brandweer heeft niets te zoeken bij een duikongeval of mogelijk duikongeval!!! Hoog tijd om het uitrukprotocol te herzien. Dan is het gezeik over kosten ook gelijk een stuk minder.
komt billen wel weer afvegen (26-10-2015 om 07:11)
Vroegah kreeg je gewoon een aantekening en een boete voor het valselijk oproepen van hulpdiensten
aanwezige duiker (25-10-2015 om 23:01)
even voor alle zeurpieten die meteen weer beginnen te roeptoeteren over de kosten: zoek even naar het begrip "duikverzekering". Om jullie te helpen: http://www.onderwatersport.org/Lidmaatschap/Verzekeringenvoorleden.aspx Nu is dit voor een groot deel van de NL duikers. Hoe het in Belgie zit durf ik niet te zeggen. Dat zal verwacht ik niet heel anders zijn. Jullie belastingcentjes zijn dus weer veilig gesteld.
Bezoeker (25-10-2015 om 22:19)
Misschien de onkosten eens verhalen op deze duiker? Het gebeurd regelmatig dat alles met toeters en bellen uitrukt voor niets.
aanwezige duiker (25-10-2015 om 19:50)
Naar wat ik van de brandweer begreep waren het vijf duikers. 1 is de rest kwijtgeraakt en ondanks gemaakte afspraken toch Door blijven duiken. Zijn buddies kwamen ruim rechts van de steiger naar boven. Hij kwam ruim Links ervan omhoog. Herkomst van de duikers was "stereotype-bevestigend".
Henk (25-10-2015 om 17:51)
Ik ga er vanuit dat deze duiker niet alleen met zichzelf een afspraak heeft gemaakt over hoe lang hij onder water zou blijven. Dit blijkt ook al uit het waarschuwen van de hulpdiensten door andere mensen. Vermoedelijk zal een dergelijk onverantwoordelijk handelen wel achterwege blijven als alle kosten van de inzet van hulpverleners, op deze mensen verhaald zullen worden. Als je niet de nodige discipline op kunt brengen om op je duikhorloge te kijken en daar conclusies uit trekt, dan kun je n.m.m. beter maar gaan biljarten (om maar iets te zeggen).
Cookie-instellingen beheren