Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties na bedreiging Middelburg

Toegevoegd: 26-10-2015, 11.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft naar aanleiding van een bedreiging in Middelburg in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden.


Volgens de politie kwam rond 02.30 uur een melding binnen dat in een appartementencomplex aan de Haringvlietstraat een burenruzie gaande was. Daarbij werden door een 21-jarige Middelburger bedreigingen geuit.

De politie kwam ter plekke en wilde van de betrokkenen verklaringen afnemen en de 21-jarige als verdachte aanhouden. Een 49-jarige man uit de gemeente Veere wilde dat echter beletten. De agenten duwden hem daarom opzij maar dat had niet het gewenste effect.

De 49-jarige sloeg een agent in het gezicht. De agenten waarschuwden daarop pepperspray te gebruiken als de mannen niet zouden meewerken. Hierop werd onvoldoende gereageerd waarop de beide mannen werden 'gepepperd'. De twee konden vervolgens worden aangehouden. Ter plekke werd een mes in beslag genomen.

De 21-jarige is bedreiging ten laste gelegd. De ander werd meegenomen voor het mishandelen van de agent en het hinderen bij de arrestatie. De 21-jarige zit nog vast, de ander is inmiddels weer op vrije voeten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (26-10-2015 om 17:42)
Het feit dat iemand langer wordt vastgehouden, kan met een aantal factoren te maken hebben. Als van de één de identiteit kan worden vastgesteld en zijn aandeel in het delict is duidelijk, is er geen reden om hem langer op te houden. De ander kan zijn identiteit verborgen houden; in dat geval kan de (h)ovj besluiten de verdachte langer op te houden ter identificatie. Er kan zelfs besloten worden (bij delicten ex Art 67 Sv) de verdachte in verzekering te stellen. De uiteindelijke straf wordt door de rechter vastgesteld en staat los van de eerdere in verzekering stelling of de duur daarvan, al zal deze een evt. vrijheidsstraf met de voorlopige hechtenis verrekenen (met aftrek van...).
juustistnie (26-10-2015 om 14:44)
@harry: zo zijn al heel wat vaders achter tralies gegaan - en hun kinderen kwijt..
harry (26-10-2015 om 12:08)
dus, als je alleen dreigende taal uit, word je langer vastgehouden, dan dat je een agent in zn gezicht slaat? Vreemde gang van zaken, maargoed, dat zijn we wel gewend van het rechtssysteem hier in Nederland.
Cookie-instellingen beheren