Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Jongens met nepwapens in Wemeldinge

Toegevoegd: 27-10-2015, 12.07 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Een foto op social media waarop een wapen te zien was heeft de politie vrijdag behoorlijk wat werk bezorgd. Uiteindelijk bleek er sprake te zijn van een nepwapen dat eigendom was van een 14-jarige jongen.


De politie kreeg rond 19.15 uur een tip binnen dat er op foto-app Snapchat een foto was geplaatst van diverse wapens. "Daarbij stond een begeleidende tekst die als 'dreigend' kon worden opgevat", zo vertelt een woordvoerder van de politie.

De politie achterhaald dat de foto was geplaatst door een 14-jarige jongen uit Goes. "Via allerlei omzwervingen zijn de gealarmeerde agenten er uiteindelijk achter gekomen dat de betreffende jongen op dat moment in een woning in Wemeldinge verbleef. Hij logeerde daar bij een 13-jarige vriend."

Zo'n twee uur nadat de tip binnenkwam belde de politie aan bij de betreffende woning in Wemeldinge. De hoofdbewoner deed de deur open en nadat de agenten uitleg hadden gegeven over de reden van hun bezoek, mochten zij de woning in om een huiszoeking te doen.

De eerste zoekplek was de kamer van de 13-jarige jongen. Aan hem en zijn 14-jarige vriend werd om de uitlevering van alle aanwezige wapens gevraagd en aan die vraag voldeden de beide jongens netjes. "De tieners zijn verhoord en ze gaven aan dat zij de impact van hun, onbedoeld openbaar gemaakte, bericht hadden onderschat. Zij boden hun excuses aan voor het feit dat zij de politie zoveel uren werk hadden verschaft", zo zegt de woordvoerder.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten om beide jongens niet te vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
That dude (28-10-2015 om 01:27)
Er goed vanaf gekomen. Schappelijk dat het geseponeerd is. Sterkte met zitten vanwege de blauwe billen beide.
Cookie-instellingen beheren