Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongere beboet voor bezit alcohol

Toegevoegd: 27-10-2015, 12.15 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - De politie heeft zaterdagavond één van de jongeren in de discobus naar Renesse betrapt op het bezit van alcoholhoudende dranken terwijl hij nog geen 18 jaar was. Dat leverde hem een boete op. Dat meldt de gemeente Schouwen-Duiveland.


De gemeente controleerde zaterdag samen met de politie de passagiers van de discobus. Dat gebeurde omdat bij zowel de gemeente als de politie signalen waren binnengekomen dat passagiers van de bus wel eens alcohol meenemen en gebruiken in de bus. Alcohol drinken in het openbaar is echter niet toegestaan. Wanneer iemand jonger is dan 18 jaar, dan mag deze ook geen alcohol bij zich hebben.

Drie van de circa veertig passagiers hadden alcohol bij zich. Eén van hen was jonger dan 18 jaar en kreeg dus een boete. De komende tijd gaat de gemeente in samenwerking met de politie meer jongerenhotspots op het eiland controleren. Overtreders worden doorverwezen naar Halt of ontvangen een boete.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (27-10-2015 om 19:17)
net nog geen achttien ik zou dit door de vingers zien als ik politie zou zijn geweest
Verrassing (27-10-2015 om 19:02)
Het lijkt er op dat we tegenwoordig overal iets van moeten vinden wat de politie doet. Ze doen het niet gauw goed! Wees blij dat ze er zijn mensen, anders wordt het hier een ongeregeld zooitje. Wees blij dat er op alcohol wordt gecontroleerd bij jongeren. Dringt het nog steeds niet tot ons allen door dat alcohol slecht is voor jongeren? Misschien met zijn allen maar het boek lezen van die bekende kinderarts uit Delft. Ik ben er van geschrokken en als ik zie hoe de jeugd zicht verdrinkt dan maak ik me grote zorgen over de jeugd. Het wordt steeds jonger. Dan kunnen we als ouders misschien wel goed terecht zijn gekomen met "ons drankverleden", maar, waar stonden we nu als we "onze eigen jeugd niet hadden verdronken met alcohol"?
Anoniem (27-10-2015 om 17:08)
Politie is weer erg kinderachtig bezig. Blijkbaar hebben ze weer niks beters te doen dan jongeren bekeuren voor een flesje alcohol :)
mikel (27-10-2015 om 13:57)
wat zijn ze weer kinderachtig bezig
pe (27-10-2015 om 13:14)
Beste Mario, alles met dit soort acties van de politie heeft te maken met macht en drang naar zo veel mogelijk geld incasseren. Je kan mensen van alles gaan dicteren (wat onze overheid graag doet) maar is het zinvol? En dan slaan ze door bij de overheid. Of het nu kleine verkeersovertredingen zijn of alcohol, geld en macht is de drijfveer. De politiek heeft de mond vol van waarden en normen maar geeft in dat geval het verkeerde voorbeeld. Beschamender is het feit dat politiemensen en andere overheidsmedewerkers meewerken aan de uitvoering van onzinnige wetgevingen. Ze voeren tenslotte enkel de wet uit krijg je te horen. Dat impliceert dat je zelf weinig kennis en zelfrespect hebt om dan maar lukraak boetes te schrijven.
Mario (27-10-2015 om 12:53)
Kunnen ze niet beter al die mensen met een smartphone uit het verkeer plukken en al diegenen die geen richting aangeven eens bekeuren? Ik denk dat dan de manschappen ECHT nuttig ingezet worden. Laat die jongeren toch een drankje doen, deden wij ook vroeger en we zijn toch ook goed opgedroogd??
Cookie-instellingen beheren