Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 275 km

Traumateam ingezet voor reanimatie Tholen

Toegevoegd: 27-10-2015, 21.50 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Een traumahelikopter is dinsdagavond in Tholen geland na een melding van een medische noodsituatie.


Rond 20.35 uur kwam een melding binnen van een reanimatie in een rijtjeswoning aan de Kotterstraat. Naast twee ambulanceteams werd ook het Rotterdamse traumateam opgeroepen. De helikopter landde op een nabij gelegen veld en is enige tijd later zonder patiënt vertrokken.

De blusploeg van de brandweer Tholen reageerde op een reanimatiemelding en kwam ook ter plaatse. De opgeroepen politieagenten hielden de tientallen nieuwsgierigen op gepaste afstand van de helikopter.

De hoogwerker van de brandweer van Bergen op Zoom werd ook gealarmeerd maar deze is niet meer ingezet. Over de toestand van de patiënt is niets bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peet (29-10-2015 om 09:22)
je kunt je ook afvragen waarom er een heli gaat vliegen voor een reanimatie. Een reanimatie kan door een ambuteam prima alleen gedaan worden , het is een landelijk protocol wat overal hetzelfde is. Oh ja , natuurlijk , de thoracotomie natuurlijk van LL2.
kees (28-10-2015 om 09:46)
Pietje. Heb je je wel een afgevraagd of de brandweer dit wel wil. Zij zijn hulpverlener maar geen ambulance. Door bezuinigingen bij de ambu moet de brandweer hun taken maar over gaan nemen? Ik geloof niet dat zij zitten te wachten op dit soort meldingen. Als ze voor een andere taak opgeroepen worden en er komt reanimatie bij dan is dat zo. Maar om standaard de brandweer hier voor op te roepen gaat te ver. Zij hebben al veel taken.
Nelis Jan (28-10-2015 om 09:16)
Ik vindt het geweldig dat mensen zich inzetten om levens te redden. Maar dit "voorval", dreigt toch flink in de papieren te gaan lopen. Al deze mensen, die op zijn komen draven, willen dat uiteraard ook betaald hebben. Af en toe denk ik, nou...
Pietje (27-10-2015 om 23:54)
Heel goed dat de brandweer ook is opgeroepen. Dat doen ze in andere regio's standaard zoals in Zuid-Holland en Rotterdam, moeten ze in Zeeland ook gaan doen! Ambu's moeten vaak van ver komen en dan is de brandweer echt eerder met mensen die goed kunnen reanimeren en met apparatuur. Dat zit standaard in die wagen. Het kan net dat ene verschil maken tussen leven en dood!
Cookie-instellingen beheren