Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Middelbrand op vrachtschip in werf Scheldepoort

Toegevoegd: 07-05-2006, 19.11 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg is vannacht ingezet voor een middelbrand op een vrachtschip dat lag in een werf van Scheldepoort in Vlissingen-Oost.

Rond half twaalf werd gemeld dat er brand woedde in het vrachtschip 'Star Siranger' dat voor een reparatie in de scheepswerf van Scheldepoort lag. Al snel werd opgeschaald naar "middelbrand".

In eerste instantie rukte alleen de tankautospuit 4538 vanuit Oost-Souburg uit naar de brand maar al snel werd ook de tankautospuit 4534 vanuit Arnemuiden ter plaatse gestuurd.

Tijdens het aanrijden van de brandweervoertuigen werd doorgegeven dat er nog 24 personen op het schip aanwezig waren. De brandweer van Arnemuiden verzorgde de waterwinning en ook was een deel van de blusgroep actief als back-up voor de spuitgasten van de ploeg uit Oost-Souburg.

De dienstbusjes 4512 (Oost-Souburg) en 4514 (Arnemuiden) zijn beiden ook ter plaatse geweest. Met behulp van de busjes zijn extra ademluchtflessen ter plaatse gebracht. Ook werd er met de busjes drinken ter plaatse gebracht.

Door de brand is een onbekende schade ontstaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren