Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Visser Yerseke vist met verboden netten

Toegevoegd: 06-11-2015, 22.28 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Een beroepsvisser uit Yerseke is deze week in de kraag gevat door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De visser gebruikte verboden vistuig en was zonder ontheffing aan het vissen. Hij weigerde daar bovendien mee te stoppen.

De man werd betrapt op de Oosterschelde. "Omdat de beroepsvisser in kwestie na meerdere waarschuwingen niet wilde meewerken aan het verwijderen van het verboden vistuig, hebben de inspecteurs 10 zogeheten kubben in beslag genomen. Kubben zijn vistuigen waarmee paling, krab of kreeft kan worden gevangen", zo laat een woordvoerder van de NVWA weten.

De periode van 1 september tot 1 december geldt landelijk als een gesloten periode waarin niet mag worden gevist om paling de tijd te geven om te herstellen. Vissen met bepaald vistuig zoals kubben is in deze periode verboden. Beroepsvissers en onderzoekers kunnen ontheffing krijgen voor dit verbod. De Zuid-Bevelander had die niet: "De ontheffing van de geverbaliseerde visser was wegens het veelvuldig overtreden van de regels ingetrokken", zo zegt de NVWA.

Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. De bijvangst in de kubben, waaronder 8 kreeften, zijn in de Oosterschelde teruggezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Elly (7-11-2015 om 09:20)
Kubben in beslag nemen!! Echt hardleers is de man. Op die manier kan de visstand toch niet herstellen??
Vlissinger 2 (7-11-2015 om 08:53)
Er zitten nu eenmaal van die gekken tussen die vissers die hun eigen regels willen maken. Als het aan hun ligt dan is de eerste die de hele zee leegvist de winnaar. Dat er vervolgens de jaren erna bijna niks gevangen wordt begrijpen ze dan niet.
ikke (7-11-2015 om 07:08)
Nee Vlissinger, dit is een verbod in het belang van de dieren.....Niet alles gaat om belasting of roep je maar mee net als de rest van Nederland?
wim (7-11-2015 om 07:02)
Als de wet aangeeft wat mogelijk is en je eigen daar niet aanhoud en zelfs meerdere keren gewaarschuwd weet je wat je verwachten kan als je toch doorgaat,niet slim je trekt altijd aan het korstte eindje
Vlissinger (7-11-2015 om 00:04)
Onzin weer, alleen maar verbieden omdat anders de grote bedrijven geen winst meer maken. en vervolgens de belasting minder binnen harkt... geld voor alles ;)