Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beide betrokkenen ongeluk: 'Ik had groen licht'

Toegevoegd: 07-11-2015, 10.05 uur
De scooterrijder kwam in botsing met een personenauto.
De scooterrijder kwam in botsing met een personenauto.
© Foto: Justin Masius
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De exacte oorzaak van het ongeluk vrijdagavond op de Statenlaan in Middelburg blijft voorlopig een raadsel. De beide betrokkenen verklaren namelijk door groen licht te hebben gereden.


Op de kruising van de Schroeweg met de Statenlaan kwamen rond 18.20 uur een scooterrijder en de bestuurder van een personenauto met elkaar in botsing. Het 20-jarige slachtoffer reed met zijn scooter over de Schroeweg richting het centrum. De 18-jarige automobilist kwam uit tegenovergestelde richting en sloeg rechtsaf de Statenlaan op.

De scooterrijder liep letsel op aan zijn been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft hij een breuk opgelopen. Beide bestuurders hebben een ademanalysetest gedaan. Geen van beiden had te veel alcohol op.

Volgens de politie hebben beide mannen verklaard groen licht te hebben gehad. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies is gebeurd.

Zie ook:
Scooterrijder botst met auto M'burg  (06-11-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (7-11-2015 om 18:57)
@Vlissinger, niet te strak afgesteld, de ene op rood is direct de ander op groen, zo hoort het. LEER stoppen voor oranje. ook 30 meter voor het licht nog. oranje = STOP
Passenger (7-11-2015 om 17:43)
Het verkeerslicht voor rechtsaf naar de Statenlaan, gaat niet altijd tegelijk met het verkeerslicht voor rechtdoor op groen. Als een fietser wil oversteken en zich "meldt "bij het fietsverkeerslicht, blijft het licht op de Schroeweg voor rechtsaf naar de Statenlaan op rood. Verkeerslichten kunnen nooit tegelijk op groen staan, wel op rood... De auto is afslaand verkeer, de scooter verkeer rechtdoor en gaat dus voor. Een verkeersregel die geldt als de lichten niet werken. Volgens mij heeft de scooterrijder het gelijk aan zijn kant.
Vlissinger (7-11-2015 om 15:04)
Stoplichten die te strak afgesteld staan zijn er wel meer in Middelburg. Als je daar dan over klaagt bij de verantwoordelijke van de gemeente Middelburg krijg je als antwoord: het is een gevoel dat u niet genoeg tijd heeft om over te steken .
Ik2 (7-11-2015 om 14:00)
@Vlissinger: bestuurder vanuit de Statenlaan?? Jij maakt er helemaal een mooi verhaal van. Of is er een derde persoon bij betrokken?
Gitta (7-11-2015 om 13:16)
@Vlissinger er staan stoplichten. De (brom) fietsers moeten eerst op een knopje drukken voordat het licht op groen gaat. De bestuurder van de auto kwam ook vanaf de Schroeweg en sloeg rechtsaf richting Statenlaan. In het geval van geen stoplichten zou de situatie dus rechtdoor op de zelfde weg gaat voor zijn. Maar 1 van de 2 liegt dus over het groene licht. Zoals je ook dikwijls ziet bij de Schroebrug dat automobilisten komende vanaf de snelweg maar blijven rijden ondanks dat jij allang groen licht hebt.
kaatje (7-11-2015 om 12:37)
Ben het met de oud buurtbewoner eens! De verkeerslichten staan erg kort afgesteld als je vanuit Zuid of Dauwendaele komt. Er kan 1 en als je dicht op elkaar staat misschien 2 auto's door en dan gaat de achterste auto al bijna door oranje!
Cookie-instellingen beheren