Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 177 km

Beide betrokkenen ongeluk: 'Ik had groen licht'

Toegevoegd: 07-11-2015, 10.05 uur
De scooterrijder kwam in botsing met een personenauto.
De scooterrijder kwam in botsing met een personenauto.
© Foto: Justin Masius
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De exacte oorzaak van het ongeluk vrijdagavond op de Statenlaan in Middelburg blijft voorlopig een raadsel. De beide betrokkenen verklaren namelijk door groen licht te hebben gereden.


Op de kruising van de Schroeweg met de Statenlaan kwamen rond 18.20 uur een scooterrijder en de bestuurder van een personenauto met elkaar in botsing. Het 20-jarige slachtoffer reed met zijn scooter over de Schroeweg richting het centrum. De 18-jarige automobilist kwam uit tegenovergestelde richting en sloeg rechtsaf de Statenlaan op.

De scooterrijder liep letsel op aan zijn been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft hij een breuk opgelopen. Beide bestuurders hebben een ademanalysetest gedaan. Geen van beiden had te veel alcohol op.

Volgens de politie hebben beide mannen verklaard groen licht te hebben gehad. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies is gebeurd.

Zie ook:
Scooterrijder botst met auto M'burg  (06-11-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tholenaar (7-11-2015 om 12:36)
een van de twee is door rood gereden, maar rechtdoor gaande verkeer heeft voorrang op afslaand verkeer, ook zie ik haaientanden op het wegdek, dus voorrang verlenen aan het verkeer die daar passeren. En stoplichten zijn een hulpmiddel om het verkeer in goede banen te lijden. Ook al rijd men door groen wil het niet zeggen dat men altijd voorrang heeft in dit geval. door rood rijden is strafbaar maar geen voorrang verlenen is ook strafbaar.. Als er geen stoplichten waren geweest wie had er dan voorrang gehad in dit geval. ????
Vlissinger (7-11-2015 om 12:00)
Dat is dan toch heel simpel? Schroeweg is een voorrangsweg, Bestuurder vanuit de Statenlaan had voorrang moeten verlenen. Probleem opgelost! zelf denken lukt tegenwoordig niet meer, hersenloos doorrijden met ongelukken als gevolg "want het is toch groen".
Gitta (7-11-2015 om 11:32)
Ik kom daar regelmatig langs en er zijn altijd fietsers en bromfietsers die nog net even vlug oversteken als het licht voor mij al op groen is. Ik ben altijd maar blij dat ik er geen onder mijn wielen krijg want dan heb je zo'n zelfde situatie. Uiteraard zijn er ook genoeg automobilisten die ook nog even vlug gaan.
oud buurtbewoner (7-11-2015 om 11:08)
Deze stoplichten staan te strak afgesteld. Ook als je als automobilist vanaf de schroeweg richting het centrum linksaf de statenlaan op rijd dan heb je maar een paar seconde om naar de statenlaan af te slaan voordat het stoplicht op rood springt. Volgens mij is daar wel een voorrangssituatie voor het recht doorgaande fietsverkeer (ik weet niet zeker of daar haaientanden staan). Als automobilist heb je dan echter wel meer tijd nodig om de verkeer situatie te overzien. Ik denk dat daar een aanpassing nodig is.
Middelburger (7-11-2015 om 10:55)
Eén van de twee heeft het mis want het technisch onmogelijk dat beide lichten op groen staan. Alle lichten op rood is wel mogelijk maar niet op groen. Zal een kwestie worden van wie houd zijn verhaal het langst vol.
Marco (7-11-2015 om 10:51)
In plaats van door groen licht doorrijden moet je eerst kijken of je niet de kans loopt om door een vrachtwagen die door rood rijd geplet te worden.
Cookie-instellingen beheren