Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 113 km

Politiehond bijt inbreker in been

Toegevoegd: 10-11-2015, 11.20 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - Tijdens een zoekactie maandagavond van diverse agenten na een bedrijfsinbraak in een zonnestudio in Hulst is een verdachte aangehouden in de Minderbroedersstraat in Hulst.


Tijdens hun surveillanceronde door Hulst zagen agenten dat er was ingebroken in een zonnestudio aan de Overdamstraat. Omdat zij het vermoeden hadden dat de inbraak nog 'vers' was zijn ze in de buurt op zoek gegaan naar de inbreker(s).

In de buurt troffen de agenten een scooter aan met de contactsleutels er nog in. De scooter is in beslag genomen om te onderzoeken of deze mogelijk als vervoermiddel is gebruikt door de inbreker(s). Ook is de technische recherche gewaarschuwd om sporenonderzoek te doen in het pand waar was ingebroken.

De eigenaar van de zonnestudio is ter plaatse gekomen om aangifte te doen. Hij verklaarde dat er een onbekend geldbedrag was weggenomen bij de inbraak. De agenten zijn vervolgens op zoek gegaan naar de verdachte. Een hondengeleider is gebeld om samen met zijn hond mee te gaan zoeken.

In de Minderbroedersstraat vonden de agenten een tas met inbrekerswerktuigen en even later trof de hond een verdachte aan die zich verstopte achter een muur. Omdat de man niet meewerkte aan zijn aanhouding heeft de hond de verdachte in zijn been gebeten.

De man, een 24-jarige man uit Utrecht, is door agenten naar de huisartsenpost gebracht waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. Hierna is hij overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij nu nog vastzit. Hij wordt vandaag verder gehoord over zijn vermeende betrokkenheid bij de inbraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frits (10-11-2015 om 19:17)
mooi zo whahahaha risico van het vak hulde aan de hond .iedere agent moet gewoon een hond bij hebben{snachts}..
willem78 (10-11-2015 om 15:12)
geef de hond een lekkere kluif dan gaat de rotsmaak van dat been wel weg en ik hoop dat de hond geen infectie krijgt.
Bumper (10-11-2015 om 15:09)
hoop dat die hond goed heeft door gebeten, en jammer dat ik geen kortstondige politie man was, had hem nog een pak slaag er bij gegeven, daarna zou de politie baan wel op de tocht staan, jammer dan.
Mario (10-11-2015 om 14:31)
Geef die hond een lekker bot! Dat heeft hij verdiend! En de complimenten voor de Politie, het mag gezegd worden dat jullie tegenwoordig steeds meer tuig oppakken, perfect!
teun (10-11-2015 om 13:24)
kan niet hard genoeg bijten moet met zijn kletsen van andermans spullen afblijvven
wim (10-11-2015 om 12:48)
Wat kan een opgeleide hond bij de politie toch belangrijk zijn en als de inbreker gevonden moet worden en ook gelukkig gevonden word,
Cookie-instellingen beheren