Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 148 km

Trio ronselde minderjarige voor prostitutie

Toegevoegd: 10-11-2015, 16.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft drie personen aangehouden die een minderjarig meisje er toe zouden hebben aangezet om in de prostitutie te gaan. De politie hield eerder al 15 klanten van de minderjarige prostituee aan.


De prostitutie vond volgens de politie vermoedelijk overwegend plaats vanuit woningen in Middelburg en Vlissingen, maar er is volgens een woordvoerder mogelijk ook sprake geweest van escortservices en zogenoemde 'car-dates'.

Volgens de politie werd het meisje eind 2014 geronseld om de prostitutie in te gaan. De drie arrestanten worden er van verdacht dat zij het meisje hebben uitgebuit in de periode dat zij in de prostitutie zat. Ze werd volgens de politie in die periode vermist en was mede daardoor erg kwetsbaar.

De politie zegt dat de nu aangehouden personen verdacht worden van mensenhandel. Het gaat om een 20-jarige man uit Goes, een 20-jarige vrouw uit Vlissingen en een 26-jarige man uit Velp. Zij zijn vanmorgen vroeg aangehouden.

Klanten
In het politie-onderzoek zijn in een eerder stadium al 15 andere verdachten aangehouden. Het ging om klanten van de minderjarige prostituee. Negen van hen hebben bekend dat zij betaalde seks hebben gehad met het minderjarige meisje.

De arrestaties werden uitgevoerd door de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant in samenwerking met de politie uit de eenheid Oost-Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Manneke Pies (2-12-2016 om 19:53)
Schuldig zijn alle betrokkenen. De pooier, het meisje die het liet voorkomen dat wist dat ze geen 23 jaar was zoo ook de klanten die geen legitimatie van haar hebben verlangt. In die rij van schuldigen staat de pooier naar mijn mening vooraan. Het meisje is zeker ook schuldig ,ze wist dat ze geen 23jaar maar 17 was toen ,dus ze loog. Van de mannen die er in getrapt zijn ,zij hadden beter geen gebruik kunnen maken van straatprostitutie, dat was en is altijd al een zeer gevaarlijke zaak. Wie zonder zonde is mag de eerste steen gooien.
Anoniem (11-11-2015 om 13:40)
Ik weet van een paar wie dit zijn. Daarmee wil ik zeggen......... (komt niet goed)
Fred (11-11-2015 om 12:56)
Streng straffen zonder discussie
reagerard (10-11-2015 om 19:41)
Goed werk van de politie! Nu die smeerlappen aan de schandpaal,
wim (10-11-2015 om 19:28)
Wat een goede vangst van de politie maar wat is het verschrikkelijk dat er zulke mensen zijn om een minderjarig meisje te dwingen om in de prostitutie te moeten gaan door een stel wat onmenselijk is en leven niet waard is om zo een meisje te misbruiken, tevens is het voor mij niet denkbaar dat die 15 mensen van zoiets gebruik hebben gemaakt die gelukkig gepakt zijn, ik zou die namen gewoon in de courant zetten, denk is in dat dit je dochter zou geweest zijn ik vind dit echt om te huilen.
Nederland Pedoparadijs (10-11-2015 om 17:51)
Geronseld betekend gedwongen kinder prostitutie, kinderverkrachting, mensen- kinderhandel, kinder slavernij eigenlijk. Het zal wel weer een taakstrafje worden dan...Daarna verplicht een hulptraject om aan het werk geholpen te worden, zoiets als een jeugdopvang is waarschijnlijk wat ze beslissen dan. Doe maar een gratis opleiding erbij om die criminele beesten weer op het pad te helpen hoor.
Cookie-instellingen beheren