Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
104 files van totaal 401 km

Nieuwe digitale flitspalen op Deltaweg (N256)

Toegevoegd: 16-11-2015, 16.21 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De nieuwe digitale flitspalen op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp worden de komende tijd werkend gemaakt. Dat meldt de politie.


De oude, analoge flitspalen zijn de afgelopen tijd vervangen door digitale palen. Op andere plaatsen in Zeeland is dat al eerder gedaan. Niet alle palen worden vervangen. Sommige zijn inmiddels ook uit het straatbeeld verdwenen.

Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden volgens de politie vervangen. Bij de keuze om palen al dan niet te laten staan wordt op basis van de verkeers- en ongevallengegevens door het Openbaar Ministerie (OM), de politie en de gemeenten een afweging gemaakt. "Deze partijen hebbenvastgesteld dat op de Deltaweg bij hectometerpaal 6.6 en 3.9 de flitspalen vervangen moesten worden", zo zegt de politie.

Volgens de politie is het voordeel van de digitale palen dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt. "Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
30km zone (19-11-2015 om 09:50)
Als het om geld gaat, dat begrijp ik niet word, dit word zwaarder bestraft toch, en brengt dan ook meer geld in het laatje? Ik rijd elkedag over de a58, bij heinekenzand geld een sneldheidsbeperking van eerst 70 km ivm de werkzaamheden daar, ik rijd daar nettjes 70 (cruise control) je word daar voorbij gevlogen door mensen die zich totaal niks aantrekken van de snelheid die daar geld op dat moment, met als gevolg een aantal ongelukken(waar de betreffende hardrijders zijn doorgereden) ik heb dit meerdere malen aangegeven bij politie via de website met mijn telefoon nr erbij, nooit wat gehoord en ik heb er nooit geen controle gezien. Schandalig gewoon!!
ja ja (18-11-2015 om 13:26)
geld geld en nog eens geld!! bij de politie gaat het dar tegenwoordig alleen nog maar om....... als er te hard word gereden dan kan je ook eerst waarschuwingen geven en niet gelijk van die machtige hoge boetes !!
30km zone (17-11-2015 om 16:45)
Er word overal tehard gereden. In dorpskernen vaak harder dan 30 Km per uur. Het zijn vrachtwagens bussen met jou kinderen er in. Dat iemand bij zo'n chauffeur zijn kinderen achterlaat snap ik niet. Gemeente en politie zijn op de hoogte van het vele racen wat dit gewoon is maar men doet er niks tegen om uitlopende redens. Misschien is het handinger zo'n flitspaal in de dorpskernen neer te zetten??
Jan (17-11-2015 om 10:45)
@Schimpy helemaal mee eens. In het centrum van Goes is het niet anders. ook 30 km zone en het lijkt wel een circuit! Als je de politie er op aanspreekt zeggen zij dat je bij de gemeente moet zijn. Zij hebben anderen zaken te doen zeggen ze dan. Totdat er iemand doodgereden wordt! Want daar kun je op wachten.
Kees (16-11-2015 om 22:06)
Reclame borden mogen immers ook niet. Zijn die flitspalen dan geen milieu vervuiling op het land? Nee, want het brengt geld in het laadje!
p (16-11-2015 om 20:30)
nee enkel palen die geld generen worden vervangen. Die verkeersveiligheid zal ze een worst zijn. Anders stonden ze wel ergens anders.
Cookie-instellingen beheren