Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 259 km

Susteam Renesse maakt plaats voor BOA's

Toegevoegd: 18-11-2015, 13.29 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Schouwen-Duiveland gaan binnenkort de taken van het zogeheten susteam in Renesse overnemen. Volgens de PZC maken horeca-ondernemers zich zorgen maar de gemeente laat weten dat door de nieuwe situatie “geen vacuüm zal ontstaan”.


Volgens de gemeente wordt op dit moment gewerkt aan de professionalisering van afdeling Handhaving en Toezicht. “Onderdeel daarvan is de verandering van toezicht op straat. Dit betekent dat per 1 januari de BOA’s de taken overneemt die het susteam en de straatcoaches tot nu toe voor de gemeente uitvoerden.”

BOA's hebben volgens de gemeente meer bevoegdheden. “Ze kunnen, in tegenstelling tot het huidige susteam en de straatcoaches, bijvoorbeeld bekeuringen uitdelen. Een ander belangrijk voordeel voor de inzet van BOA’s is dat zij veel efficiënter en effectiever kunnen worden ingezet. Ingebed in de organisatie staan zij veel dichter bij beleidsmakers en de politiek”, zo schrijft de gemeente.

Het jaar 2016 wordt voor de gemeente een overgangsjaar. Schouwen-Duiveland laat weten dat vooruitlopend op de organisatiewijzigingen vooralsnog aanvullend BOA's worden ingehuurd en dat daarmee de dienstverlening op straat kan worden gegarandeerd. “Deze BOA's zijn ook getraind in het aangaan van gesprekken met verschillende doelgroepen, waaronder dus ook stappers.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (19-11-2015 om 05:30)
Dit is wel erg makkelijk. De gemeente gaat boa's betalen om de jeugd die uit de kroegen in Renesse te komen te sussen enz.Wij betalen dus daarvoor en de horeca (miljonairs ) betalen niets. Dit is de erg van de minste weerstand beste burgemeester.
mark (18-11-2015 om 16:25)
nou ik ben benieuwd wat daarvan terecht gaat komen hahahaha.
Cookie-instellingen beheren